Verontwaardigde Qatarese voetbalfan krijgt een eigen meme

Achtergrond
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: grappige plaatjes en video’s die tijdens het WK in Qatar gemaakt zijn, doen het online goed. Toch klinkt ook een groeiend kritisch geluid.
Lynn van den Brink
vrijdag 25 november 2022 om 18:33
Afbeelding
beeld tiktok
WK Qatar

Vrijwel elke recente World Cup heeft een eigen meme: een (bewerkte) foto of video die symbool komt te staan voor het WK van dat jaar. Voetbal- en internetfans zullen zich wellicht nog het liedje herinneren van de Mexicaanse Maria uit 2014. Zij ging viral toen ze zingend verkondigde dat Nederland tijdens de wedstrijd tegen Mexico vals had gespeeld en dat Arjen Robben onterecht een penalty had gekregen. Datzelfde jaar stond Reddit vol gefotoshopte foto’s van Luis ‘de kannibaal’ Suarez, nadat hij een medespeler zou hebben gebeten. In 2010 was het plastic blaasinstrument de vuvuzela de hoofdrolspeler van veel posts, evenals beelden van zangeres Shakira, die destijds het WK opende. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.