Mensen van vlees en bloed

Recensie
Je zou ze in je armen willen sluiten, maar als dat niet kan, sluit je ze in je hart. Een gezin, zo alledaags en liefdevol, vechtend tegen een noodlot dat niet af te wenden lijkt.
Jaap-Harm de Jong
vrijdag 25 november 2022 om 03:23
TV Vooraf: Sorry We Missed You
TV Vooraf: Sorry We Missed You beeld npo 3

Het gebeurt me niet vaak dat ik huil tijdens een film, maar tijdens Sorry We Missed You rolden de tranen over mijn wangen. Het verhaal dat meesterverteller Ken Loach, in samenwerking met zijn vaste scenarist Paul Laverty, vertelt, is zo levensecht dat je niet anders kunt dan gaan houden van de personages die de hoofdrol spelen.

Ricky en Abby Turner hadden hun zaakjes goed op orde. Harde werkers met jonge kinderen die hadden gespaard voor een eigen huis. De hypotheek ging echter niet door toen Ricky door de crisis zijn baan verloor. Nu werkt Abby met een nulurencontract lange dagen in de thuiszorg en heeft Ricky zijn hoop gevestigd op een baan als pakketbezorger. Alles in eigen hand, wordt hem voorgehouden. Je bent de meester van je eigen ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zangeres Billie Eilish houdt voor het zesde jaar op rij hetzelfde interview. ‘Ik mis al deze versies’

Sinds 2017 houdt zangeres Billie Eilish elk jaar een interview met Vanity Fair. Het interview begint met de simpele vraag: ‘Hoe heet je?’ Op het scherm is Billie Eilish zes keer te zien, steeds met een andere haarkleur.

Afbeelding

Nog geen groen pensioen

Pointer is het onderzoeksjournalistieke programma van KRO-NCRV, waarin men licht probeert te werpen op actuele onderwerpen en misstanden. In Pointer Special trekt men aan de bel over ‘vieze pensioenen’.

Afbeelding

Verhaal over vriendschap

Een speelfilm tegen de achtergrond van de imposante Mont Ventoux – dat kan intens worden. Helaas gebeurt dat niet bij de verfilming van Bert Wagendorps bestseller.

Afbeelding

Marokkaanse Amsterdammer bestraft ‘reljeugd’ op TikTok. ‘Waarom moeten wij het altijd verpesten?’

Mourad Baddaou is een bekend gezicht voor veel moslims in Amsterdam West. Hij sprak zich in een video uit tegen de rellen die plaatsvonden nadat het Marokkaanse team de WK-wedstrijd tegen België had gewonnen.

Afbeelding

Zangeres Christine McVie vol lof herdacht

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: het overlijden van zangeres Christine McVie.

Afbeelding

BeReal is uitgeroepen tot de beste app van 2022, ondanks kritiek over privacy

Het is betekenisvol dat er een award gaat naar een buitenbeentje in het socialemedialandschap: BeReal. Het lijkt alsof er een herijking plaatsvindt in het veld van sociale media.