De toegankelijke theoloog

Recensie
Het is alweer bijna de elfde van de elfde. Op 11 november viert men niet alleen het feest van Sint-Maarten en de opening van het carnavalsseizoen, het is ook de datum waarop sinds jaar en dag de Nacht van de Theologie plaatsvindt.
Michiel van Hout
zaterdag 5 november 2022 om 03:23
Afbeelding
beeld eo

Tijdens deze nacht kiest een jury de meest prominente of spraakmakende theoloog van het jaar, sinds 2011 onder de titel ‘Theoloog des Vaderlands’. Vorig jaar viel de keuze verrassend op broeder Thomas Quartier (49). Regisseur Ruut van der Beele en auteur Jonah Falke volgden de Theoloog des Vaderlands het afgelopen jaar voor een documentaire. Het resultaat is een kort maar krachtig portret van een treffend en toegankelijk theoloog.

De keuze voor broeder Thomas was om verschillende redenen opmerkelijk. Ten eerste omdat je hem maar voor een deel tot ons ‘vaderland’ kunt rekenen. Geboren en getogen in het Duitse Kranenburg, gestudeerd en docerend in het Nederlandse Nijmegen en woonachtig in het Belgische Leuven is Quartier meer euregionaal. H..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.