Kinderen nemen kijkje in mortuarium: rondhuppelen op een plek waar veel volwassenen van gruwelen

Achtergrond
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: kinderen krijgen een rondleiding in het mortuarium van het Radboudumc in Nijmegen.
Wouter van der Toorn
donderdag 6 oktober 2022 om 04:22 aangepast 06:34
Afbeelding
beeld istock

In het mortuarium wordt het lichaam van een overledene bewaard of opgebaard tot het moment van de begrafenis of de crematie. Vroeger werd het het lijkenhuis genoemd. Je zou zeggen dat het een plek is waar je liever niet komt en zeker geen kinderen mee naartoe neemt.

Floortje Agema is betrokken bij het mortuarium van het Radboudumc in Nijmegen. Ze vertelt op LinkedIn in een veelgelezen bericht over de open dag in het mortuarium en hoe kinderen een kijkje in de keuken mochten nemen.

In verschillende groepen kregen de kinderen, natuurlijk met een volwassen begeleider, een rondleiding over de bijzondere afdeling. ‘Wat heb ik genoten’, schrijft Floortje. ‘Van hun nieuwsgierige blikken. Van vijf paar kindervoetjes tegelijk op de drempel van de o..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Nummer van popgroep Ch!pz uit 2005 breekt weer door dankzij TikTok

Het nummer ‘1001 Arabian nights’ is een hit op TikTok. Eigenlijk komt het nummer uit 2005, van een album van de Nederlandse popgroep Ch!pz. Daarna verdwenen ze van het toneel. Maar TikTok brengt daar nu verandering in.

Afbeelding

Overvallen worden door de komst van een kind. ‘Je staat er helemaal open voor: ik ga van jou houden’

Jozef werd overvallen door de aankondiging van Maria’s zwangerschap. Hoewel zijn situatie iets anders was dan die van presentator Joris Linssen, herkent dat gevoel: overvallen worden door de komst van een kind.

Afbeelding

Zangeres Billie Eilish houdt voor het zesde jaar op rij hetzelfde interview. ‘Ik mis al deze versies’

Sinds 2017 houdt zangeres Billie Eilish elk jaar een interview met Vanity Fair. Het interview begint met de simpele vraag: ‘Hoe heet je?’ Op het scherm is Billie Eilish zes keer te zien, steeds met een andere haarkleur.

Afbeelding

Nog geen groen pensioen

Pointer is het onderzoeksjournalistieke programma van KRO-NCRV, waarin men licht probeert te werpen op actuele onderwerpen en misstanden. In Pointer Special trekt men aan de bel over ‘vieze pensioenen’.

Afbeelding

Verhaal over vriendschap

Een speelfilm tegen de achtergrond van de imposante Mont Ventoux – dat kan intens worden. Helaas gebeurt dat niet bij de verfilming van Bert Wagendorps bestseller.

Afbeelding

Marokkaanse Amsterdammer bestraft ‘reljeugd’ op TikTok. ‘Waarom moeten wij het altijd verpesten?’

Mourad Baddaou is een bekend gezicht voor veel moslims in Amsterdam West. Hij sprak zich in een video uit tegen de rellen die plaatsvonden nadat het Marokkaanse team de WK-wedstrijd tegen België had gewonnen.