In Brandstof vertellen jongvolwassenen wat hun mentale klachten met hen doen’

Recensie
Tijdens de coronacrisis, waarin contactmomenten zo veel mogelijk werden beperkt, nam het aantal jongeren met depressieve klachten toe. Hoe is het om jong te zijn en stilgezet te worden door een burn-out? In Brandstof vertellen jongvolwassenen wat hun mentale klachten met hen doen.
Wisanne de Reus
dinsdag 4 oktober 2022 om 04:21 aangepast 07:29
Afbeelding
beeld the publicity company

De jongeren die aan het woord komen, werden zonder uitzondering overvallen door de heftigheid van hun klachten. Goede cijfers halen voor je studie, een fijne vriendengroep hebben en zo veel mogelijke leuke dingen doen, dat is de norm. Een andere weg zag ze niet, vertelt een van de jongvolwassenen: ‘Voor mij voelde het als normaal omdat iedereen het doet. Ik dacht dat je zo veel hoorde te werken. ‘s Ochtends vroeg ga je naar je werk en ‘s avonds laat ben ik ermee klaar en zo is eigenlijk je hele leven. Je hebt drie weken vakantie en daar keek ik naar uit en dan begon het hele riedeltje weer opnieuw.’ Ook een andere jonge vrouw begreep niet waarom juist zij door een burn-out werd overvallen. Ze verhuisde naar een andere stad om te beginnen..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.