In Brandstof vertellen jongvolwassenen wat hun mentale klachten met hen doen’

Recensie
Tijdens de coronacrisis, waarin contactmomenten zo veel mogelijk werden beperkt, nam het aantal jongeren met depressieve klachten toe. Hoe is het om jong te zijn en stilgezet te worden door een burn-out? In Brandstof vertellen jongvolwassenen wat hun mentale klachten met hen doen.
Wisanne de Reus
dinsdag 4 oktober 2022 om 04:21 aangepast 07:29
Afbeelding
beeld the publicity company

De jongeren die aan het woord komen, werden zonder uitzondering overvallen door de heftigheid van hun klachten. Goede cijfers halen voor je studie, een fijne vriendengroep hebben en zo veel mogelijke leuke dingen doen, dat is de norm. Een andere weg zag ze niet, vertelt een van de jongvolwassenen: ‘Voor mij voelde het als normaal omdat iedereen het doet. Ik dacht dat je zo veel hoorde te werken. ‘s Ochtends vroeg ga je naar je werk en ‘s avonds laat ben ik ermee klaar en zo is eigenlijk je hele leven. Je hebt drie weken vakantie en daar keek ik naar uit en dan begon het hele riedeltje weer opnieuw.’ Ook een andere jonge vrouw begreep niet waarom juist zij door een burn-out werd overvallen. Ze verhuisde naar een andere stad om te beginnen..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Droomhuis aan zee

Wereldwijd wonen er steeds meer mensen in de stad. Dat is niet vreemd als je bedenkt dat daar voor velen werk te vinden is. Wonen in de stad heeft ook het voordeel dat alles dichtbij is: winkels, scholen, restaurants, musea en ga zo maar door.

Afbeelding

Gratis supermarkt oogst veel lof online, maar er is ook verbazing dat dit in Nederland nodig is

Voor bepaalde gezinnen uit Amsterdam Nieuw-West wordt een droom werkelijkheid. Vanaf dinsdag is het voor kwetsbare gezinnen mogelijk om gratis boodschappen te doen bij deze supermarkt, die de naam ‘Fris’ draagt

Afbeelding

Anne-Mar Zwart over de terugkeer van Blauw Bloed: 'Niet alleen voor oma's van 85'

Royaltyprogramma Blauw Bloed keert dit weekend weer terug op het vertrouwde tijdstip: zaterdagavond op NPO 2. Anne-Mar Zwart is als presentatrice het gezicht van het programma: ‘We kiezen een andere insteek.’

Afbeelding

Herstelbetalingen

Men neemt het woord 'herstelbetalingen' gemakkelijk in de mond, maar brengt het moeilijk in de praktijk. Nog steeds zijn er Joodse slachtoffers van de Holocaust die geen cent ontvangen hebben, zo stelt de nieuwe docu Reckonings.

Afbeelding

Premier Ardern blijkt geschenk te koesteren. 'Haar gezicht lichtte op toen ze het schilderij bekeek'

Deze week zwaait Jacinda Ardern, de premier van Nieuw-Zeeland, af. Journalist Charlie Mitchell deelt op Twitter een mooie herinnering aan een bezoek van de premier aan Christchurch in 2017.

Afbeelding

Alles voor de bruiloft: in dit programma worden stellen geholpen bij het organiseren van hun bruiloft

De dag waarop je trouwt is ‘de mooiste dag van je leven’. Hoe vaak hoor je dat niet? Niet zo gek dus dat aanstaande bruidsparen een grote druk voelen om alles uit de kast te halen, zodat hun trouwdag zo perfect mogelijk wordt.