Goede, oude opera

Recensie
Aria van Omroep MAX verdient geen prijs voor originaliteit. De opera-talentenjacht laat zien dat je aan een beproefd concept en een sterke uitvoering van klassiekers meer hebt. Naast deze schatten verbleekt originaliteit als een overschat begrip.
Michiel van Hout
maandag 3 oktober 2022 om 04:22
Afbeelding
beeld omroep max

Aria is de voor de hand liggende kruising tussen AVROTROS-shows als Maestro, die een klassieke dirigent zoekt, en Op Zoek Naar…, die een musicalster wil ontdekken. Neem je die twee bij elkaar, dan zoek je een operaster. Na het succes van vorig seizoen, dat bij miljoenen interesse voor opera wekte of voedde, zijn er nu acht nieuwe afleveringen. Daarin strijden tien zangers om een plek aan de exclusieve Opera Academie. De jury van vorig jaar, met Rosemary Joshua en Tania Kross, is terug. Alleen zanger Henk Poort is vervangen door radiopresentator en -programmeur Floris Kortie. (Op de foto de jury met presentatrice Dionne Stax) Opnieuw is er een geheimzinnige ‘Secret Judge’, die vanachter de coulissen commentaar geeft. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.