Zondag op tv: Robot of mens? Ook het tweede seizoen van Zenith is spannend

Recensie
De jeugdserie Zenith is vanaf de eerste minuut spannend. Flikkerende tl-verlichting, een meisje dat plotseling verdwijnt en een vreemd verhaal van robots die zich onder de mensen zouden begeven. Wat is hier aan de hand?
Wisanne de Reus
zaterdag 1 oktober 2022 om 04:23 aangepast 08:30
Afbeelding
beeld vpro

Zondagavond begint het tweede seizoen van Zenith. Seizoen 1 werd in 2017 uitgezonden en won in datzelfde jaar de Cinekid Kinderkastprijs in de categorie fictie. Een jaar later zond de NPO de serie in voor de Emmy Awards. Het is hectisch in het gezin Hoogland, waar de kijker in het eerste seizoen kennis mee maakt. Moeder Claudia en vader Joost proberen hun drukke baan te combineren met het gezin, maar ze hebben eigenlijk maar weinig tijd voor hun kinderen Fay (14) en Boris (10). Het mysterieuze bedrijf Zenith biedt een oplossing en levert twee robots die precies op Claudia en Joost lijken en hun taken in het gezin overnemen. Eerst lijkt dat een prima oplossing, maar als het gezin toch van de robots af wil, blijkt dat die zich nie..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Wie is hier de superheld?

De realityserie over chirurgen in het Britse ziekenhuis gespecialiseerd in kankerbestrijding Royal Marsden heet Super Surgeons. Na het zien van wat deze mensen doen, kun je niet anders zeggen dan dat het superhelden zijn.

Afbeelding

Twitteraars geven nieuwe ouders advies: ‘Wijs het cynisme af’

‘Je hoeft je kind niet te vormen, maar alleen te begeleiden.’ En: ‘Investeer in je partner nu jullie relatie op de achtergrond raakt.’ Twitteraar Sahil Bloom kreeg veel reacties op zijn oproep over opvoeden.

Afbeelding

Belang van herinneringen

Een treinreis door het verleden en de toekomst. In de documentaire Ga terug en haal het gaat regisseur en filmmaker Clarice Gargard op zoek naar verzetsverhalen van zwart verzet van vroegere en huidige verzetsstrijders in Nederland, Suriname en Curaçao.

Afbeelding

Van Black Friday naar Green Friday. ‘Leer je beheersen’

De afgelopen jaren groeide de kritiek op Black Friday en de daarmee gepaarde koopdrang. Op sociale media barstte ook afgelopen weken de discussie weer los.

Afbeelding

Voor en door kinderen

Ze noemen zichzelf ‘de Moonriders’. Als het nacht is en alle mensen slapen, neemt kunstenaar Aukje Dekker de kinderen mee naar musea. Want waarom hangt daar geen kunst die gemaakt is door kinderen?

Afbeelding

Muziek voor het milieu

Sinds vijftien jaar leggen jongeren in College Tour vragen voor aan beroemde inspiratiebronnen. Na vele (inter)nationale gasten is vanavond het woord én de muziek aan de Italiaanse componist Ludovico Einaudi, bekend van zijn filmmuziek voor Intouchables.