Zaterdag op tv: Op zoek naar de waarheid in een 25 jaar oude zaak

Recensie
De Zitting is een actuele film. Na #MeToo is er meer aandacht gekomen voor scheve machtsverhoudingen die seksueel geweld tot gevolg hebben. De film brengt iets van de nasleep in kaart, ook als het vergrijp zelf al 25 jaar geleden heeft plaatsgevonden.
redactie nd
zaterdag 1 oktober 2022 om 04:23 aangepast 08:31
zitting
zitting beeld bnnvara

Het CoBo is een stichting die als doel heeft de kloof tussen televisie en film te verkleinen. Met dat doel werd eind jaren 90 van de vorige eeuw de Telefilm in het leven geroepen. Het zijn Nederlandse speelfilms die speciaal gemaakt worden om uitgezonden te worden op de Nederlandse televisie. Overzichtelijk qua lengte, actueel qua thematiek. Het biedt jonge filmmakers de kans zich te ontwikkelen.

De Zitting

bnnvara, npo 3, 22.10-23.38 uur

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Medeleven met doodzieke PSV-voorlichter Thijs Slegers: 'Wat doet een bal tegen de paal er nog toe?'

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: het bericht van de ernstig zieke PSV-woordvoerder waarin hij mededeelt niet meer beter te worden. Er wordt veel op gereageerd, ook door andere clubs.

Afbeelding

Woningnood

Het bekende geschiedenisprogramma Andere Tijden presenteert de nieuwe reeks Van Krot tot Vinex. Het huidige woningtekort treft jongeren en de hardwerkende middenklasse het hardst. Toch is dat geen nieuw probleem in Nederland.

Afbeelding

Onterecht veroordeeld?

In de nieuwe KRO-NCRV-serie De pompmoord draait het om vier mannen die in 2004 veroordeeld zijn voor een moord die in 1985 is gepleegd. De zaak berust op valse bekentenissen en staat niet op zichzelf.

Afbeelding

presentatrice zonder kennis

Er zijn documentaireseries in overvloed waarbij de presentator half filosoferend door de straten van een oude stad loopt om met een serieuze stem te vertellen over oude beschavingen.

Afbeelding

Hoe de magische films van Steven Spielberg voortkomen uit een echtscheiding en antisemitisme

Steven Spielberg laat in al zijn kaskrakers zijn jeugd doorschemeren. Maar nooit eerder werd de regisseur zo persoonlijk als in zijn nieuwste film 'The Fablemans'.

Afbeelding

Therapietalkshow Dr. Phil stopt deze lente na 25 jaar. 'Duizenden gasten en miljoenen kijkers geholpen'

Na 25 jaar en meer dan 3500 openbare therapiesessies komt er een einde aan de talkshow Dr. Phil. Dat maakte de voormalig psychotherapeut Phil McGraw woensdag bekend.