Programmeertaal in plaats van Duits?

Nieuws
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: verschillende meningen over of de vakken op middelbare scholen nog wel aansluiten bij de moderne tijd.
Lydia Fris
vrijdag 30 september 2022 om 04:24
Reportage CODAM Amsterdam, IT, programming course, derivative of education model of the French school 42 and part of the 42 network. Photo: ANP / Hollandse Hoogte / Bram Belloni
Reportage CODAM Amsterdam, IT, programming course, derivative of education model of the French school 42 and part of the 42 network. Photo: ANP / Hollandse Hoogte / Bram Belloni beeld anp / Bram Belloni

De veertienjarige Lena startte begin deze maand in de derde klas van het gymnasium. Toen zij haar kersverse schoolrooster voor het eerst zag, viel haar direct iets op: meer dan de helft van haar lesuren is voor de talen: Frans, Duits, Engels, Nederlands, Latijn. Omdat zij het met deze verdeling niet eens is, besloot zij een opiniestuk te schrijven. Twee weken geleden stond het in Het Parool, op LinkedIn laaide deze week de discussie weer op.

‘Ik vind dat er onevenredig veel tijd gaat naar talen, vergeleken met andere vakken’, schreef de scholiere. ‘Om een voorbeeld te noemen: ik heb nul uur in de week informatica, een uur biologie en drie uur Duits. Deze verhouding houdt geen rekening met de modernisering van de maatschappij […]. In de af..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Juicekanaal Yvonne Coldeweijer opnieuw in opspraak: ‘Wat een lage actie dit, bah’

Marc van der Linden deelt zijn afkeer over de oproep van ‘beroepsadder’ Yvonne Coldeweijer om spionnen naar hem toe te sturen. Voor velen is Coldeweijer met haar oproep een grens overgegaan.

Afbeelding

Wie is hier de superheld?

De realityserie over chirurgen in het Britse ziekenhuis gespecialiseerd in kankerbestrijding Royal Marsden heet Super Surgeons. Na het zien van wat deze mensen doen, kun je niet anders zeggen dan dat het superhelden zijn.

Afbeelding

Twitteraars geven nieuwe ouders advies: ‘Wijs het cynisme af’

‘Je hoeft je kind niet te vormen, maar alleen te begeleiden.’ En: ‘Investeer in je partner nu jullie relatie op de achtergrond raakt.’ Twitteraar Sahil Bloom kreeg veel reacties op zijn oproep over opvoeden.

Afbeelding

Belang van herinneringen

Een treinreis door het verleden en de toekomst. In de documentaire Ga terug en haal het gaat regisseur en filmmaker Clarice Gargard op zoek naar verzetsverhalen van zwart verzet van vroegere en huidige verzetsstrijders in Nederland, Suriname en Curaçao.

Afbeelding

Van Black Friday naar Green Friday. ‘Leer je beheersen’

De afgelopen jaren groeide de kritiek op Black Friday en de daarmee gepaarde koopdrang. Op sociale media barstte ook afgelopen weken de discussie weer los.

Afbeelding

Voor en door kinderen

Ze noemen zichzelf ‘de Moonriders’. Als het nacht is en alle mensen slapen, neemt kunstenaar Aukje Dekker de kinderen mee naar musea. Want waarom hangt daar geen kunst die gemaakt is door kinderen?