Programmeertaal in plaats van Duits?

Nieuws
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: verschillende meningen over of de vakken op middelbare scholen nog wel aansluiten bij de moderne tijd.
Lydia Fris
vrijdag 30 september 2022 om 04:24
Reportage CODAM Amsterdam, IT, programming course, derivative of education model of the French school 42 and part of the 42 network. Photo: ANP / Hollandse Hoogte / Bram Belloni
Reportage CODAM Amsterdam, IT, programming course, derivative of education model of the French school 42 and part of the 42 network. Photo: ANP / Hollandse Hoogte / Bram Belloni beeld anp / Bram Belloni

De veertienjarige Lena startte begin deze maand in de derde klas van het gymnasium. Toen zij haar kersverse schoolrooster voor het eerst zag, viel haar direct iets op: meer dan de helft van haar lesuren is voor de talen: Frans, Duits, Engels, Nederlands, Latijn. Omdat zij het met deze verdeling niet eens is, besloot zij een opiniestuk te schrijven. Twee weken geleden stond het in Het Parool, op LinkedIn laaide deze week de discussie weer op.

‘Ik vind dat er onevenredig veel tijd gaat naar talen, vergeleken met andere vakken’, schreef de scholiere. ‘Om een voorbeeld te noemen: ik heb nul uur in de week informatica, een uur biologie en drie uur Duits. Deze verhouding houdt geen rekening met de modernisering van de maatschappij […]. In de af..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Een bijzonder portret van een man die bijzonder portretteert

In Close Up zendt AVROTROS wekelijks kunstdocumentaires uit. Vanavond staat oorlogsfotograaf Steve McCurry centraal. Wereldberoemd werd hij om zijn foto van het Afghaanse meisje met de doordringende, groene ogen.

Afbeelding

Inspiratie en frustratie tijdens de Grammy's: Dit waren de hoogtepunten van de muziekavond

De Grammy Awards zijn weer uitgereikt en dat is een jaarlijks feestje op sociale media, want iedereen heeft een mening over de winnaars, verliezers, outfits en speeches.

Afbeelding

Schattige speklappen

Ze zien er zo schattig uit. Toch lijken varkens nu weinig geliefd. De veestapel moet van de overheid met de helft inkrimpen. Andere Tijden kijkt in de special Een Onsje Minder terug op vergelijkbare situaties in het recente verleden.

Afbeelding

Een belangrijke avond voor de muziekindustrie

Dit weekend vindt de 65e jaarlijkse Grammy Awards-ceremonie plaats in Los Angeles. Op sociale media is de spanning onder fans van genomineerden al aanwezig.

Afbeelding

Mensen denken bij het strand aan ontspanning. Voor kleine dieren is de plek een gevecht op leven en dood

Als BNNVARA het over de natuur heeft, gaat het vooral over de relatie die wij daar als mens mee hebben. Zo ook in de natuurdocumentaire Strand van Ruben Smit.

Afbeelding

'Steven en Jamie - Road to Vegas' is meer dan een goochelshow

Goochelaar Steven Kazàn en zijn assistente Jamie hebben maar één droom en dat is optreden in Las Vegas, de Amerikaanse gokstad van de glamour en showbizz. Maar daarvoor moeten ze wel flink aan de bak.