Overleven in de cel

Recensie
Wat als je nooit een strafblad hebt gehad, maar als bijna-zestiger toch in de gevangenis belandt? Blijf je dan staande of ben je de willoze prooi van doorgewinterde criminelen?
Jaap-Harm de Jong
vrijdag 30 september 2022 om 04:24
Nieuwe gevangenisserie Time.
Nieuwe gevangenisserie Time. beeld npo

De bekende filmwebsite IMDb heeft al tijden de film The Shawshank Redemption op de eerste plaats staan van hun top 250 met best gewaardeerde films. Een gevangenisfilm. Op een of andere manier spreekt die voor veel mensen onbekende habitat enorm tot de verbeelding. Een angstaanjagende omgeving waar het recht van de sterkste geldt: het is eten of gegeten worden. De nieuwe serie Time tapt uit hetzelfde vaatje. De nieuwe gevangene Mark Cobden loopt tegen de zestig, is leraar, heeft toen hij dronken was iemand doodgereden en belandt nu voor het eerst van zijn leve..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Gemengde reacties op de cast van verfilming It Ends With Us

Blake Lively is gecast voor de hoofdrol in de verfilming van bestseller It Ends With Us, het populaire boek van Colleen Hoover (43). Op sociale media zijn de reacties verdeeld nadat de cast bekend werd gemaakt door Hoover.

Afbeelding

Hotel met 8 restaurants

Bij een programma dat de meest bijzondere en luxe hotels ter wereld laat zien, verwacht je ook flinke prijzen. Maar in het Chinese MGM Cotai hotel, betaal je voor de duurste kamers 'slechts' 395 euro per nacht.

Afbeelding

De pijn van de farao

Een niet onsympathieke farao, een Mozes met 'schizofrene trekjes', en God als een kleine jongen – kan zo'n film iets zijn? Toch zit Exodus: Gods and Kings wellicht dichter bij het bijbelse uittochtverhaal dan veel kinderbijbels.

Afbeelding

'Dat wil ik niet zien': ongepaste berichten per ongeluk gedeeld tijdens Teams-vergadering

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: Een pr-medewerkster kreeg ongepaste berichten over zichzelf te lezen tijdens een Teams-vergadering. Haar reactie krijgt veel lof online.

Afbeelding

Droomhuis aan zee

Wereldwijd wonen er steeds meer mensen in de stad. Dat is niet vreemd als je bedenkt dat daar voor velen werk te vinden is. Wonen in de stad heeft ook het voordeel dat alles dichtbij is: winkels, scholen, restaurants, musea en ga zo maar door.

Afbeelding

Gratis supermarkt oogst veel lof online, maar er is ook verbazing dat dit in Nederland nodig is

Voor bepaalde gezinnen uit Amsterdam Nieuw-West wordt een droom werkelijkheid. Vanaf dinsdag is het voor kwetsbare gezinnen mogelijk om gratis boodschappen te doen bij deze supermarkt, die de naam ‘Fris’ draagt