Overleven in de cel

Recensie
Wat als je nooit een strafblad hebt gehad, maar als bijna-zestiger toch in de gevangenis belandt? Blijf je dan staande of ben je de willoze prooi van doorgewinterde criminelen?
Jaap-Harm de Jong
vrijdag 30 september 2022 om 04:24
Nieuwe gevangenisserie Time.
Nieuwe gevangenisserie Time. beeld npo

De bekende filmwebsite IMDb heeft al tijden de film The Shawshank Redemption op de eerste plaats staan van hun top 250 met best gewaardeerde films. Een gevangenisfilm. Op een of andere manier spreekt die voor veel mensen onbekende habitat enorm tot de verbeelding. Een angstaanjagende omgeving waar het recht van de sterkste geldt: het is eten of gegeten worden. De nieuwe serie Time tapt uit hetzelfde vaatje. De nieuwe gevangene Mark Cobden loopt tegen de zestig, is leraar, heeft toen hij dronken was iemand doodgereden en belandt nu voor het eerst van zijn leve..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Juicekanaal Yvonne Coldeweijer opnieuw in opspraak: ‘Wat een lage actie dit, bah’

Marc van der Linden deelt zijn afkeer over de oproep van ‘beroepsadder’ Yvonne Coldeweijer om spionnen naar hem toe te sturen. Voor velen is Coldeweijer met haar oproep een grens overgegaan.

Afbeelding

Wie is hier de superheld?

De realityserie over chirurgen in het Britse ziekenhuis gespecialiseerd in kankerbestrijding Royal Marsden heet Super Surgeons. Na het zien van wat deze mensen doen, kun je niet anders zeggen dan dat het superhelden zijn.

Afbeelding

Twitteraars geven nieuwe ouders advies: ‘Wijs het cynisme af’

‘Je hoeft je kind niet te vormen, maar alleen te begeleiden.’ En: ‘Investeer in je partner nu jullie relatie op de achtergrond raakt.’ Twitteraar Sahil Bloom kreeg veel reacties op zijn oproep over opvoeden.

Afbeelding

Belang van herinneringen

Een treinreis door het verleden en de toekomst. In de documentaire Ga terug en haal het gaat regisseur en filmmaker Clarice Gargard op zoek naar verzetsverhalen van zwart verzet van vroegere en huidige verzetsstrijders in Nederland, Suriname en Curaçao.

Afbeelding

Van Black Friday naar Green Friday. ‘Leer je beheersen’

De afgelopen jaren groeide de kritiek op Black Friday en de daarmee gepaarde koopdrang. Op sociale media barstte ook afgelopen weken de discussie weer los.

Afbeelding

Voor en door kinderen

Ze noemen zichzelf ‘de Moonriders’. Als het nacht is en alle mensen slapen, neemt kunstenaar Aukje Dekker de kinderen mee naar musea. Want waarom hangt daar geen kunst die gemaakt is door kinderen?