Hoe laag zet jij de thermostaat? ‘Plotseling is het aanzetten van een verwarming iets beladens geworden’

Achtergrond
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: mensen vragen zich af of anderen de verwarming al aan hebben.
Wouter van der Toorn
donderdag 29 september 2022 om 04:23 aangepast 06:56
Afbeelding
beeld istock

In de jaren negentig bestond de Vrekkenkrant, een krant boordevol bespaartips van mensen die duurzaam wilden leven, een sobere leefstijl voorstonden of graag wilden consuminderen. Het zou best interessant kunnen zijn om de oude tips weer van stal te halen, al worden de socialemediaplatforms volop gebruikt om elkaar op de hoogte te houden van goede tips. 

Nu het ontzettend herfst is geworden, is de grote vraag die velen stellen: hoe lang kan de verwarming uit blijven? Voor twitterpriester van Peperstraten is de temperatuur nu wel op een kritisch punt beland: ‘16,5 graad in huis, het begint wat fris te worden, al merk ik het voorlopig alleen aan mijn handen. We zetten het experiment toch nog even voort.’ Anderen reageren: ‘Koude handen zijn..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Mensen denken bij het strand aan ontspanning. Voor kleine dieren is de plek een gevecht op leven en dood

Als BNNVARA het over de natuur heeft, gaat het vooral over de relatie die wij daar als mens mee hebben. Zo ook in de natuurdocumentaire Strand van Ruben Smit.

Afbeelding

'Steven en Jamie - Road to Vegas' is meer dan een goochelshow

Goochelaar Steven Kazàn en zijn assistente Jamie hebben maar één droom en dat is optreden in Las Vegas, de Amerikaanse gokstad van de glamour en showbizz. Maar daarvoor moeten ze wel flink aan de bak.

Afbeelding

Tien jaar de cel in voor een dansvideo. 'De ironie is verbluffend, gearresteerd worden bij de Vrijheidstoren'

Een jonge man laat een jonge vrouw een elegant pirouettetje draaien. Ondanks het onschuldige karakter vond het Iraanse regime hun video bezwaarlijk genoeg om de twee een gevangenisstraf op te leggen.

Afbeelding

Medeleven met doodzieke PSV-voorlichter Thijs Slegers: 'Wat doet een bal tegen de paal er nog toe?'

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: het bericht van de ernstig zieke PSV-woordvoerder waarin hij mededeelt niet meer beter te worden. Er wordt veel op gereageerd, ook door andere clubs.

Afbeelding

Woningnood

Het bekende geschiedenisprogramma Andere Tijden presenteert de nieuwe reeks Van Krot tot Vinex. Het huidige woningtekort treft jongeren en de hardwerkende middenklasse het hardst. Toch is dat geen nieuw probleem in Nederland.

Afbeelding

Onterecht veroordeeld?

In de nieuwe KRO-NCRV-serie De pompmoord draait het om vier mannen die in 2004 veroordeeld zijn voor een moord die in 1985 is gepleegd. De zaak berust op valse bekentenissen en staat niet op zichzelf.