Geschiedenis en natuur

Recensie
Nederlanders die van wandelen houden, kennen ze vast: de Klompenpaden. Presentator Klaas Drupsteen loopt in de aflevering van vandaag het Rosandepad rond Oosterbeek. Het programma Klaas op Klompen werd eerst uitgezonden op TV Gelderland. Omroep Max zendt het nu uit als onderdeel van de serie Noord-Zuid-Oost-West: een selectie uit documentaires en achtergrondprogramma’s van de regionale omroepen.
Anca Boon
donderdag 29 september 2022 om 04:23
Afbeelding
beeld Bert Spiertz

Het Rosandepad begint bij het Airborne Museum in Oosterbeek en wil de herinnering aan de Slag om Arnhem levend houden. Op zijn wandeltocht wordt Drupsteen op verschillende plaatsen herinnerd aan de Tweede Wereldoorlog en Operatie Market Garden die er in september 1944 werd uitgevochten.

De presentator hoort dat de Oude Kerk van Oosterbeek nog altijd veel wordt bezocht door nazaten van geallieerde soldaten. De kerk is overigens één van de oudste van Nederland. Het schip van tufsteen dateert uit de tiende eeuw. Els van ’t Hof, die Klaas Drupsteen rondleidt, ‘vindt hem prachtig’. De geschiedenis waarvan de muren getuigen spreekt haar aan; God ontmoet ze echter niet in de kerk.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.