Nederlandse animatiefilm Knor inzending Oscars

Nieuws
Bij stopmotion-animatie worden figuurtjes van bijvoorbeeld klei of papier gefotografeerd, een klein stukje verschoven en dan opnieuw gefotografeerd. Deze beelden worden achter elkaar geplakt, waardoor het lijkt alsof de figuren bewegen. Een paar minuten aan film bestaat uit honderden foto’s. Door dit tijdrovende proces kan het jaren duren voor een film voltooid is. Het filmen van Knor duurde ‘slechts’ 264 dagen.
Jort van Slooten
donderdag 29 september 2022 om 04:22
Babs krijgt voor haar negende verjaardag het biggetje Knor cadeau.
Babs krijgt voor haar negende verjaardag het biggetje Knor cadeau. beeld Rene van Velzen

Bekende stopmotionfilms zijn Buurman & Buurman, Shaun the Sheep en de Wallace & Gromit-films over een Engelse uitvinder en zijn hond. Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit won in 2006 de Oscar voor Beste Animatiefilm.

De Nederlandse stopmotion-animatiefilm Knor is de Nederlandse inzending voor de Oscar voor Beste Lange Animatiefilm. Dat maakte de distributeur deze week bekend. Het is voor het eerst dat Nederland een stopmotionspeelfilm inzendt naar de Oscars. 

In Knor krijgt Babs van haar opa voor haar negende verjaardag een biggetje. Babs’ ouders zijn niet blij met het poepspuitende cadeau en staan alleen toe dat Knor blijft als hij op puppycursus gaat. Ondertussen ziet opa, die slager is van beroep, in ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Mensen denken bij het strand aan ontspanning. Voor kleine dieren is de plek een gevecht op leven en dood

Als BNNVARA het over de natuur heeft, gaat het vooral over de relatie die wij daar als mens mee hebben. Zo ook in de natuurdocumentaire Strand van Ruben Smit.

Afbeelding

'Steven en Jamie - Road to Vegas' is meer dan een goochelshow

Goochelaar Steven Kazàn en zijn assistente Jamie hebben maar één droom en dat is optreden in Las Vegas, de Amerikaanse gokstad van de glamour en showbizz. Maar daarvoor moeten ze wel flink aan de bak.

Afbeelding

Tien jaar de cel in voor een dansvideo. 'De ironie is verbluffend, gearresteerd worden bij de Vrijheidstoren'

Een jonge man laat een jonge vrouw een elegant pirouettetje draaien. Ondanks het onschuldige karakter vond het Iraanse regime hun video bezwaarlijk genoeg om de twee een gevangenisstraf op te leggen.

Afbeelding

Medeleven met doodzieke PSV-voorlichter Thijs Slegers: 'Wat doet een bal tegen de paal er nog toe?'

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: het bericht van de ernstig zieke PSV-woordvoerder waarin hij mededeelt niet meer beter te worden. Er wordt veel op gereageerd, ook door andere clubs.

Afbeelding

Woningnood

Het bekende geschiedenisprogramma Andere Tijden presenteert de nieuwe reeks Van Krot tot Vinex. Het huidige woningtekort treft jongeren en de hardwerkende middenklasse het hardst. Toch is dat geen nieuw probleem in Nederland.

Afbeelding

Onterecht veroordeeld?

In de nieuwe KRO-NCRV-serie De pompmoord draait het om vier mannen die in 2004 veroordeeld zijn voor een moord die in 1985 is gepleegd. De zaak berust op valse bekentenissen en staat niet op zichzelf.