Nederlandse animatiefilm Knor inzending Oscars

Nieuws
Bij stopmotion-animatie worden figuurtjes van bijvoorbeeld klei of papier gefotografeerd, een klein stukje verschoven en dan opnieuw gefotografeerd. Deze beelden worden achter elkaar geplakt, waardoor het lijkt alsof de figuren bewegen. Een paar minuten aan film bestaat uit honderden foto’s. Door dit tijdrovende proces kan het jaren duren voor een film voltooid is. Het filmen van Knor duurde ‘slechts’ 264 dagen.
Jort van Slooten
donderdag 29 september 2022 om 04:22
Babs krijgt voor haar negende verjaardag het biggetje Knor cadeau.
Babs krijgt voor haar negende verjaardag het biggetje Knor cadeau. beeld Rene van Velzen

Bekende stopmotionfilms zijn Buurman & Buurman, Shaun the Sheep en de Wallace & Gromit-films over een Engelse uitvinder en zijn hond. Wallace & Gromit: The Curse of the Were-Rabbit won in 2006 de Oscar voor Beste Animatiefilm.

De Nederlandse stopmotion-animatiefilm Knor is de Nederlandse inzending voor de Oscar voor Beste Lange Animatiefilm. Dat maakte de distributeur deze week bekend. Het is voor het eerst dat Nederland een stopmotionspeelfilm inzendt naar de Oscars. 

In Knor krijgt Babs van haar opa voor haar negende verjaardag een biggetje. Babs’ ouders zijn niet blij met het poepspuitende cadeau en staan alleen toe dat Knor blijft als hij op puppycursus gaat. Ondertussen ziet opa, die slager is van beroep, in ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.