als kind voor je ouders zorgen

Recensie
In Nederland groeien 577.000 kinderen op met ouders die kampen met een verslaving of psychische problemen. Een van hen is de achttienjarige Nikki. Zes jaar lang volgde documentairemaakster Monique Nolte haar en haar moeder Karin. Nikki’s vader is vaak afwezig en haar moeder heeft een borderlinepersoonlijkheidsstoornis. Hierdoor heeft ze vaak te maken met depressies en kan ze niet goed voor Nikki zorgen. Naarmate Nikki ouder wordt, wordt ze steeds meer gedwongen te kiezen tussen zichzelf en zorgen voor haar moeder. Bijzonder aan Nikki is dat de film lastige momenten verbeeldt door gebruik te maken van animatiescènes. De Nederlandse pers was erg positief over de film. Nikki was naast de Nederlandse Oscarinzending Narcosis de enige genomineerde film voor de persprijs van de Nederlandse Filmkritiek.
Jort van Slooten
donderdag 29 september 2022 om 04:22
Nine Days
Nine Days beeld sony pictures classics

De documentaire Nikki ging deze week in première op het Nederlands Film Festival en is nu te zien op Videoland. 

Week tegen Pesten webserie

In het tweede seizoen van de webserie Flexe Meiden gaat Cindy tot verdriet van haar vriendinnen emigreren naar Nieuw-Zeeland. Haar hartsvriendin Vera zet daarom alles op alles om een zo groot mogelijk afscheidsfeest voor haar te organiseren. Dan wordt Vera ineens het slachtoffer van bedreigingen en onlinepesterijen van Roxy, een nieuwe leerling in de klas. Waarom Roxy het op haar gemunt heeft, weet ze niet, maar zich richten op het afscheidsfeest wordt steeds lastiger. Het nieuwe seizoen van Flexe Meiden verschijnt net als vorig jaar in de Week tegen Pesten. Naast een webser..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Mensen denken bij het strand aan ontspanning. Voor kleine dieren is de plek een gevecht op leven en dood

Als BNNVARA het over de natuur heeft, gaat het vooral over de relatie die wij daar als mens mee hebben. Zo ook in de natuurdocumentaire Strand van Ruben Smit.

Afbeelding

'Steven en Jamie - Road to Vegas' is meer dan een goochelshow

Goochelaar Steven Kazàn en zijn assistente Jamie hebben maar één droom en dat is optreden in Las Vegas, de Amerikaanse gokstad van de glamour en showbizz. Maar daarvoor moeten ze wel flink aan de bak.

Afbeelding

Tien jaar de cel in voor een dansvideo. 'De ironie is verbluffend, gearresteerd worden bij de Vrijheidstoren'

Een jonge man laat een jonge vrouw een elegant pirouettetje draaien. Ondanks het onschuldige karakter vond het Iraanse regime hun video bezwaarlijk genoeg om de twee een gevangenisstraf op te leggen.

Afbeelding

Medeleven met doodzieke PSV-voorlichter Thijs Slegers: 'Wat doet een bal tegen de paal er nog toe?'

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: het bericht van de ernstig zieke PSV-woordvoerder waarin hij mededeelt niet meer beter te worden. Er wordt veel op gereageerd, ook door andere clubs.

Afbeelding

Woningnood

Het bekende geschiedenisprogramma Andere Tijden presenteert de nieuwe reeks Van Krot tot Vinex. Het huidige woningtekort treft jongeren en de hardwerkende middenklasse het hardst. Toch is dat geen nieuw probleem in Nederland.

Afbeelding

Onterecht veroordeeld?

In de nieuwe KRO-NCRV-serie De pompmoord draait het om vier mannen die in 2004 veroordeeld zijn voor een moord die in 1985 is gepleegd. De zaak berust op valse bekentenissen en staat niet op zichzelf.