als kind voor je ouders zorgen

Recensie
In Nederland groeien 577.000 kinderen op met ouders die kampen met een verslaving of psychische problemen. Een van hen is de achttienjarige Nikki. Zes jaar lang volgde documentairemaakster Monique Nolte haar en haar moeder Karin. Nikki’s vader is vaak afwezig en haar moeder heeft een borderlinepersoonlijkheidsstoornis. Hierdoor heeft ze vaak te maken met depressies en kan ze niet goed voor Nikki zorgen. Naarmate Nikki ouder wordt, wordt ze steeds meer gedwongen te kiezen tussen zichzelf en zorgen voor haar moeder. Bijzonder aan Nikki is dat de film lastige momenten verbeeldt door gebruik te maken van animatiescènes. De Nederlandse pers was erg positief over de film. Nikki was naast de Nederlandse Oscarinzending Narcosis de enige genomineerde film voor de persprijs van de Nederlandse Filmkritiek.
Jort van Slooten
donderdag 29 september 2022 om 04:22
Nine Days
Nine Days beeld sony pictures classics

De documentaire Nikki ging deze week in première op het Nederlands Film Festival en is nu te zien op Videoland. 

Week tegen Pesten webserie

In het tweede seizoen van de webserie Flexe Meiden gaat Cindy tot verdriet van haar vriendinnen emigreren naar Nieuw-Zeeland. Haar hartsvriendin Vera zet daarom alles op alles om een zo groot mogelijk afscheidsfeest voor haar te organiseren. Dan wordt Vera ineens het slachtoffer van bedreigingen en onlinepesterijen van Roxy, een nieuwe leerling in de klas. Waarom Roxy het op haar gemunt heeft, weet ze niet, maar zich richten op het afscheidsfeest wordt steeds lastiger. Het nieuwe seizoen van Flexe Meiden verschijnt net als vorig jaar in de Week tegen Pesten. Naast een webser..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.