Het allerlaatste bericht van Serge: ‘De leukemie is volledig terug. Dit is het dan’

Achtergrond
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: Serge Rossmeisl schrijft een afscheidsbericht nadat hij een slechte boodschap van zijn arts kreeg.
Erwin Vogelaar
dinsdag 27 september 2022 om 19:47
Afbeelding
beeld linkedin

‘En dan is het 2 september 2022, 12:00. De arts komt meteen ter zake. Slecht nieuws. De leukemie is volledig terug en er is geen plan b of c. Dit is het dan.’ Zo start het allerlaatste bericht van Serge Rossmeisl op het zakelijke sociale netwerk LinkedIn.

De zieke Rossmeisl schrijft een heerlijke zomer gehad te hebben, waarin hij zich sterker voelde. Toch heeft de kanker hem ingehaald. ‘Ondanks een geslaagde stamceltransplantatie is ook mijn nieuwe sterke donor er niet tegen opgewassen. De kanker is simpelweg te sterk. Nog enkele weken en dan is het voor mij helaas over en sluiten.’

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Nummer van popgroep Ch!pz uit 2005 breekt weer door dankzij TikTok

Het nummer ‘1001 Arabian nights’ is een hit op TikTok. Eigenlijk komt het nummer uit 2005, van een album van de Nederlandse popgroep Ch!pz. Daarna verdwenen ze van het toneel. Maar TikTok brengt daar nu verandering in.

Afbeelding

Overvallen worden door de komst van een kind. ‘Je staat er helemaal open voor: ik ga van jou houden’

Jozef werd overvallen door de aankondiging van Maria’s zwangerschap. Hoewel zijn situatie iets anders was dan die van presentator Joris Linssen, herkent dat gevoel: overvallen worden door de komst van een kind.

Afbeelding

Zangeres Billie Eilish houdt voor het zesde jaar op rij hetzelfde interview. ‘Ik mis al deze versies’

Sinds 2017 houdt zangeres Billie Eilish elk jaar een interview met Vanity Fair. Het interview begint met de simpele vraag: ‘Hoe heet je?’ Op het scherm is Billie Eilish zes keer te zien, steeds met een andere haarkleur.

Afbeelding

Nog geen groen pensioen

Pointer is het onderzoeksjournalistieke programma van KRO-NCRV, waarin men licht probeert te werpen op actuele onderwerpen en misstanden. In Pointer Special trekt men aan de bel over ‘vieze pensioenen’.

Afbeelding

Verhaal over vriendschap

Een speelfilm tegen de achtergrond van de imposante Mont Ventoux – dat kan intens worden. Helaas gebeurt dat niet bij de verfilming van Bert Wagendorps bestseller.

Afbeelding

Marokkaanse Amsterdammer bestraft ‘reljeugd’ op TikTok. ‘Waarom moeten wij het altijd verpesten?’

Mourad Baddaou is een bekend gezicht voor veel moslims in Amsterdam West. Hij sprak zich in een video uit tegen de rellen die plaatsvonden nadat het Marokkaanse team de WK-wedstrijd tegen België had gewonnen.