Ja, James Cameron’s ‘Avatar’ was succesvol - maar is de film ook impactvol?

Recensie
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: de impact van de film ‘Avatar’, die 2009 de weg bereidde voor 3D-films van een nieuw kaliber.
Mara Wienke
maandag 26 september 2022 om 18:04 aangepast 18:51
Still uit de beroemde film 'Avatar' waarmee regisseur James Cameron de weg baande voor nog meer visueel spektakel.
Still uit de beroemde film 'Avatar' waarmee regisseur James Cameron de weg baande voor nog meer visueel spektakel. beeld anp

‘Kijk mensen, het is heel simpel. James Cameron’s Avatar was enorm succesvol. James Cameron’s Avatar was NIET impactvol.’ Afgelopen zondag plaatste Amerikaan Josh Fagundes die gedachte op Twitter. Hij gamet en streamt onder de naam ‘de gamevader’ Anoriand, en is op Twitter te vinden als @AnoriandGD. Zijn mening over de film met computer-gegenereerde blauwe wezens uit 2009 ging zondag uit naar 2.500 volgers. Hij kreeg binnen een dag ruim 90.000 likes – en zo veel reacties dat hij ze nu niet meer kan bijhouden.

‘Het is... het is letterlijk zo simpel. Het was een spektakel, kwam uit op het juiste moment, verdiende acht morbiljoen dollars... En niemand quoteert de film. Ooit.’ Fagundes zijn reflectie komt op het moment dat de originele film o..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vragen stellen aan kunstmatige gesprekspartner ChatGPT, die nog niet altijd een antwoord klaar heeft

Vorige week heeft OpenAI een betaversie van hun chatbot ChatGPT, een geautomatiseerde gesprekspartner, gelanceerd. Je kunt de chatbot vragen stellen als ‘leg aan een kind van tien uit hoe een verbrandingsmotor werkt’.

Afbeelding

Nederlandse Roald Dahl levert een jeugdserie met lef: ‘Geen voorzichtig verhaal waarin alles deugt’

Na het succesvolle boek, is er nu de tv-serie Lampje. De duurste serie ooit bij de publieke omroep vertelt het verhaal van Emilia die vrienden wordt met een jongen met een vissenstaart. ‘Lampje is geen lievig verhaal.’

Afbeelding

André Rieu terug op televisie met ‘Welcome to my world’. Alles voor de muziek

We zien hoe hij, steeds met een glimlach en een Limburgse accent dat net zo golft als zijn haar, de klappen probeert op te vangen en goed voor zijn personeel probeert te zorgen.

Afbeelding

Mopshondje Noodle inspireerde miljoenen: zijn overlijden is groot nieuws

Dit spel kon niet eeuwig doorgaan. ‘Hallo allemaal’, begint het duidelijk geëmotioneerde baasje Jonathan Graziano in de nieuwste video op TikTok. ‘Het spijt me dat ik dit moet meedelen.’

Afbeelding

De documentaire ‘Luc’ laat een rauw beeld zien, maar Lucas blijft positief. ‘Alles komt goed’

Voor de zoveelste keer loopt Lucas weg uit de gesloten jeugdinstelling. In de documentaire Luc brengt filmmaker Tim Bary tijd door met Lucas, voordat hij hem terugbrengt. Het levert een bijzonder beeld op.

Afbeelding

Hoogtepunt van Netflixserie Wednesday is de bijzondere dans van de hoofdrolspeelster

Aan de dansscène van actrice Jenna Ortega uit de serie ‘Wednesday’ kwam geen choreograaf aan te pas. Toch wordt de scène miljoenen keren bekeken op Facebook, YouTube, Twitter - overal waar Netflix de beelden deelt