Ja, James Cameron’s ‘Avatar’ was succesvol - maar is de film ook impactvol?

Recensie
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: de impact van de film ‘Avatar’, die 2009 de weg bereidde voor 3D-films van een nieuw kaliber.
Mara Wienke
maandag 26 september 2022 om 18:04 aangepast 18:51
Still uit de beroemde film 'Avatar' waarmee regisseur James Cameron de weg baande voor nog meer visueel spektakel.
Still uit de beroemde film 'Avatar' waarmee regisseur James Cameron de weg baande voor nog meer visueel spektakel. beeld anp

‘Kijk mensen, het is heel simpel. James Cameron’s Avatar was enorm succesvol. James Cameron’s Avatar was NIET impactvol.’ Afgelopen zondag plaatste Amerikaan Josh Fagundes die gedachte op Twitter. Hij gamet en streamt onder de naam ‘de gamevader’ Anoriand, en is op Twitter te vinden als @AnoriandGD. Zijn mening over de film met computer-gegenereerde blauwe wezens uit 2009 ging zondag uit naar 2.500 volgers. Hij kreeg binnen een dag ruim 90.000 likes – en zo veel reacties dat hij ze nu niet meer kan bijhouden.

‘Het is... het is letterlijk zo simpel. Het was een spektakel, kwam uit op het juiste moment, verdiende acht morbiljoen dollars... En niemand quoteert de film. Ooit.’ Fagundes zijn reflectie komt op het moment dat de originele film o..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Mensen denken bij het strand aan ontspanning. Voor kleine dieren is de plek een gevecht op leven en dood

Als BNNVARA het over de natuur heeft, gaat het vooral over de relatie die wij daar als mens mee hebben. Zo ook in de natuurdocumentaire Strand van Ruben Smit.

Afbeelding

'Steven en Jamie - Road to Vegas' is meer dan een goochelshow

Goochelaar Steven Kazàn en zijn assistente Jamie hebben maar één droom en dat is optreden in Las Vegas, de Amerikaanse gokstad van de glamour en showbizz. Maar daarvoor moeten ze wel flink aan de bak.

Afbeelding

Tien jaar de cel in voor een dansvideo. 'De ironie is verbluffend, gearresteerd worden bij de Vrijheidstoren'

Een jonge man laat een jonge vrouw een elegant pirouettetje draaien. Ondanks het onschuldige karakter vond het Iraanse regime hun video bezwaarlijk genoeg om de twee een gevangenisstraf op te leggen.

Afbeelding

Medeleven met doodzieke PSV-voorlichter Thijs Slegers: 'Wat doet een bal tegen de paal er nog toe?'

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: het bericht van de ernstig zieke PSV-woordvoerder waarin hij mededeelt niet meer beter te worden. Er wordt veel op gereageerd, ook door andere clubs.

Afbeelding

Woningnood

Het bekende geschiedenisprogramma Andere Tijden presenteert de nieuwe reeks Van Krot tot Vinex. Het huidige woningtekort treft jongeren en de hardwerkende middenklasse het hardst. Toch is dat geen nieuw probleem in Nederland.

Afbeelding

Onterecht veroordeeld?

In de nieuwe KRO-NCRV-serie De pompmoord draait het om vier mannen die in 2004 veroordeeld zijn voor een moord die in 1985 is gepleegd. De zaak berust op valse bekentenissen en staat niet op zichzelf.