Ja, James Cameron’s ‘Avatar’ was succesvol - maar is de film ook impactvol?

Recensie
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: de impact van de film ‘Avatar’, die 2009 de weg bereidde voor 3D-films van een nieuw kaliber.
Mara Wienke
maandag 26 september 2022 om 18:04 aangepast 18:51
Still uit de beroemde film 'Avatar' waarmee regisseur James Cameron de weg baande voor nog meer visueel spektakel.
Still uit de beroemde film 'Avatar' waarmee regisseur James Cameron de weg baande voor nog meer visueel spektakel. beeld anp

‘Kijk mensen, het is heel simpel. James Cameron’s Avatar was enorm succesvol. James Cameron’s Avatar was NIET impactvol.’ Afgelopen zondag plaatste Amerikaan Josh Fagundes die gedachte op Twitter. Hij gamet en streamt onder de naam ‘de gamevader’ Anoriand, en is op Twitter te vinden als @AnoriandGD. Zijn mening over de film met computer-gegenereerde blauwe wezens uit 2009 ging zondag uit naar 2.500 volgers. Hij kreeg binnen een dag ruim 90.000 likes – en zo veel reacties dat hij ze nu niet meer kan bijhouden.

‘Het is... het is letterlijk zo simpel. Het was een spektakel, kwam uit op het juiste moment, verdiende acht morbiljoen dollars... En niemand quoteert de film. Ooit.’ Fagundes zijn reflectie komt op het moment dat de originele film o..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.