Kattenvrouw doet ‘lekker haar ding’ en krijgt meer dan negentigduizend likes

Recensie
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: een populaire video van natuurkenner Wildebras over een dame met héél veel katten, zonder dat er ook maar één kat in beeld komt.
Erwin Vogelaar
donderdag 18 augustus 2022 om 15:28
Still uit de goed bekeken video op TikTok over een kattenvrouw.
Still uit de goed bekeken video op TikTok over een kattenvrouw. beeld tiktok

Wildebras staat bekend als de dierenexpert van de straat. Op onder andere YouTube en TikTok maakt deze jongen video’s over de natuur. In de reeks Overleven met Wildebras legt hij bijvoorbeeld uit wat je moet doen als je oog in oog komt te staan met gevaarlijke dieren. Dat doet hij op zijn compleet eigen manier, vol met straattaal. 

Neem bijvoorbeeld zijn video over wolven: ‘Ze rennen 65 kilometer per uur. Waar ga je naar toe a mattie? Ze gaan je sowieso halen, dus beter blijf je gewoon rustig.’

Op TikTok doet Wildebras het iets minder gevaarlijk. Hij loopt in een recente video richting een woning waar de deur opensta..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Marokkaanse Amsterdammer bestraft ‘reljeugd’ op TikTok. ‘Waarom moeten wij het altijd verpesten?’

Mourad Baddaou is een bekend gezicht voor veel moslims in Amsterdam West. Hij sprak zich in een video uit tegen de rellen die plaatsvonden nadat het Marokkaanse team de WK-wedstrijd tegen België had gewonnen.

Afbeelding

Zangeres Christine McVie vol lof herdacht

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: het overlijden van zangeres Christine McVie.

Afbeelding

BeReal is uitgeroepen tot de beste app van 2022, ondanks kritiek over privacy

Het is betekenisvol dat er een award gaat naar een buitenbeentje in het socialemedialandschap: BeReal. Het lijkt alsof er een herijking plaatsvindt in het veld van sociale media.

Afbeelding

De jongen met de helm

De eerste dag op school is voor iedereen spannend, maar zeker als je August Pullman bent, een 10-jarige jongen met een misvormd gezicht.

Afbeelding

waarom hulp tekortschiet

De EO-documentaireserie Verloren Kinderen maakte vorige week de nodige reacties los op sociale media. In de serie volgt documentairemaker Sahar Meradji maandenlang drie zogenoemde probleemgezinnen. In Nederland groeien meer dan 80.000 kinderen op in dit soort gezinnen.

Afbeelding

Weg met de zoetsappigheid. Waarom is de antifeestdagenfilm zo populair?

Alleen al dit jaar gaan er zo’n 170 nieuwe kerstfilms in première. De meeste daarvan zijn romantische komedies, maar lang niet allemaal. Er is een heel genre aan duistere films die inspelen op ‘kersthaat’.