Toevluchtsoord Den Haag

Recensie
Den Haag is door de eeuwen heen een toevluchtsoord geweest voor Portugese Joden, Walen en hugenoten. En ook hedendaagse vluchtelingen vinden er een schuilplek.
Linda Stelma
maandag 15 augustus 2022 om 04:21 aangepast 14:14
Aldith Hunkar en Hansa Versteeg
Aldith Hunkar en Hansa Versteeg beeld eo

Nederland telt heel wat monumentale bouwwerken, vaak met religieuze betekenis. In het EO-programma Firma Erfgoed zoekt journalist Aldith Hunkar uit wat deze bouwwerken vertellen over onze geschiedenis en wie we zijn. 

Den Haag is de stad van vrede en recht; je vindt er het Vredespaleis. Aldith Hunkar bezoekt de toevluchtsoorden en begint bij de Bethelkapel. Eind 2018, begin 2019 verbleef de Armeense familie Tamrazyan in het Haagse buurt- en kerkhuis. Ze kregen kerkasiel. Een kerk kan vluchtelingen een schuilplaats bieden zolang er een dienst wordt gehouden. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Marokkaanse Amsterdammer bestraft ‘reljeugd’ op TikTok. ‘Waarom moeten wij het altijd verpesten?’

Mourad Baddaou is een bekend gezicht voor veel moslims in Amsterdam West. Hij sprak zich in een video uit tegen de rellen die plaatsvonden nadat het Marokkaanse team de WK-wedstrijd tegen België had gewonnen.

Afbeelding

Zangeres Christine McVie vol lof herdacht

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: het overlijden van zangeres Christine McVie.

Afbeelding

BeReal is uitgeroepen tot de beste app van 2022, ondanks kritiek over privacy

Het is betekenisvol dat er een award gaat naar een buitenbeentje in het socialemedialandschap: BeReal. Het lijkt alsof er een herijking plaatsvindt in het veld van sociale media.

Afbeelding

De jongen met de helm

De eerste dag op school is voor iedereen spannend, maar zeker als je August Pullman bent, een 10-jarige jongen met een misvormd gezicht.

Afbeelding

waarom hulp tekortschiet

De EO-documentaireserie Verloren Kinderen maakte vorige week de nodige reacties los op sociale media. In de serie volgt documentairemaker Sahar Meradji maandenlang drie zogenoemde probleemgezinnen. In Nederland groeien meer dan 80.000 kinderen op in dit soort gezinnen.

Afbeelding

Weg met de zoetsappigheid. Waarom is de antifeestdagenfilm zo populair?

Alleen al dit jaar gaan er zo’n 170 nieuwe kerstfilms in première. De meeste daarvan zijn romantische komedies, maar lang niet allemaal. Er is een heel genre aan duistere films die inspelen op ‘kersthaat’.