Toevluchtsoord Den Haag

Recensie
Den Haag is door de eeuwen heen een toevluchtsoord geweest voor Portugese Joden, Walen en hugenoten. En ook hedendaagse vluchtelingen vinden er een schuilplek.
Linda Stelma
maandag 15 augustus 2022 om 04:21 aangepast 14:14
Aldith Hunkar en Hansa Versteeg
Aldith Hunkar en Hansa Versteeg beeld eo

Nederland telt heel wat monumentale bouwwerken, vaak met religieuze betekenis. In het EO-programma Firma Erfgoed zoekt journalist Aldith Hunkar uit wat deze bouwwerken vertellen over onze geschiedenis en wie we zijn. 

Den Haag is de stad van vrede en recht; je vindt er het Vredespaleis. Aldith Hunkar bezoekt de toevluchtsoorden en begint bij de Bethelkapel. Eind 2018, begin 2019 verbleef de Armeense familie Tamrazyan in het Haagse buurt- en kerkhuis. Ze kregen kerkasiel. Een kerk kan vluchtelingen een schuilplaats bieden zolang er een dienst wordt gehouden. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Een bijzonder portret van een man die bijzonder portretteert

In Close Up zendt AVROTROS wekelijks kunstdocumentaires uit. Vanavond staat oorlogsfotograaf Steve McCurry centraal. Wereldberoemd werd hij om zijn foto van het Afghaanse meisje met de doordringende, groene ogen.

Afbeelding

Inspiratie en frustratie tijdens de Grammy's: Dit waren de hoogtepunten van de muziekavond

De Grammy Awards zijn weer uitgereikt en dat is een jaarlijks feestje op sociale media, want iedereen heeft een mening over de winnaars, verliezers, outfits en speeches.

Afbeelding

Schattige speklappen

Ze zien er zo schattig uit. Toch lijken varkens nu weinig geliefd. De veestapel moet van de overheid met de helft inkrimpen. Andere Tijden kijkt in de special Een Onsje Minder terug op vergelijkbare situaties in het recente verleden.

Afbeelding

Een belangrijke avond voor de muziekindustrie

Dit weekend vindt de 65e jaarlijkse Grammy Awards-ceremonie plaats in Los Angeles. Op sociale media is de spanning onder fans van genomineerden al aanwezig.

Afbeelding

Mensen denken bij het strand aan ontspanning. Voor kleine dieren is de plek een gevecht op leven en dood

Als BNNVARA het over de natuur heeft, gaat het vooral over de relatie die wij daar als mens mee hebben. Zo ook in de natuurdocumentaire Strand van Ruben Smit.

Afbeelding

'Steven en Jamie - Road to Vegas' is meer dan een goochelshow

Goochelaar Steven Kazàn en zijn assistente Jamie hebben maar één droom en dat is optreden in Las Vegas, de Amerikaanse gokstad van de glamour en showbizz. Maar daarvoor moeten ze wel flink aan de bak.