Collega’s solidair na ontslag bij Starbucks: ‘Neem Sam weer aan!’

Recensie
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: de steunbetuiging van een groep Starbucks-werknemers aan een ontslagen collega krijgt veel bijval op TikTok.
Lynn van den Brink
zaterdag 13 augustus 2022 om 18:22
In de video op TikTok is te zien hoe Starbucks-werknemers solidair zijn met hun ontslagen collega.
In de video op TikTok is te zien hoe Starbucks-werknemers solidair zijn met hun ontslagen collega. beeld tiktok

Een video van een groepsstaking bij een Starbucks in Amerika ging viral op TikTok. De aanleiding voor de staking, een zogenaamde ‘walkout’, was het ontslaan van de 33-jarige Sam Amato, die dertien jaar lang voor de keten werkte. Officieel zou de reden van zijn ontslag een overtreding van een maand geleden zijn, maar volgens de stakers werd hij ontslagen vanwege zijn betrokkenheid bij een vakbond. 

‘Het was een verschrikkelijk moment,’ vertelde hij aan het Amerikaanse tijdschrift Fortune. Maar toen hij de Starbucks verliet, verliet hij die niet in zijn eentje. In de veelbesproken TikTok-video is te zien hoe zes andere werknemers de winkel samen met Amato verlaten en zo ontslag nemen. Een indrukwekkende steunbetuiging. Het ondersch..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Marokkaanse Amsterdammer bestraft ‘reljeugd’ op TikTok. ‘Waarom moeten wij het altijd verpesten?’

Mourad Baddaou is een bekend gezicht voor veel moslims in Amsterdam West. Hij sprak zich in een video uit tegen de rellen die plaatsvonden nadat het Marokkaanse team de WK-wedstrijd tegen België had gewonnen.

Afbeelding

Zangeres Christine McVie vol lof herdacht

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: het overlijden van zangeres Christine McVie.

Afbeelding

BeReal is uitgeroepen tot de beste app van 2022, ondanks kritiek over privacy

Het is betekenisvol dat er een award gaat naar een buitenbeentje in het socialemedialandschap: BeReal. Het lijkt alsof er een herijking plaatsvindt in het veld van sociale media.

Afbeelding

De jongen met de helm

De eerste dag op school is voor iedereen spannend, maar zeker als je August Pullman bent, een 10-jarige jongen met een misvormd gezicht.

Afbeelding

waarom hulp tekortschiet

De EO-documentaireserie Verloren Kinderen maakte vorige week de nodige reacties los op sociale media. In de serie volgt documentairemaker Sahar Meradji maandenlang drie zogenoemde probleemgezinnen. In Nederland groeien meer dan 80.000 kinderen op in dit soort gezinnen.

Afbeelding

Weg met de zoetsappigheid. Waarom is de antifeestdagenfilm zo populair?

Alleen al dit jaar gaan er zo’n 170 nieuwe kerstfilms in première. De meeste daarvan zijn romantische komedies, maar lang niet allemaal. Er is een heel genre aan duistere films die inspelen op ‘kersthaat’.