CEO in tranen op LinkedIn: oprecht of roep om aandacht?

Nieuws
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: een CEO toont zijn kwetsbaarheid op LinkedIn. Oprecht of een kans op aandacht?
Erwin Vogelaar
donderdag 11 augustus 2022 om 17:43 aangepast 18:40
Huilende CEO op LinkedIn
Huilende CEO op LinkedIn beeld LinkedIn / Braden Wallace

‘Dit is het meest kwetsbare wat ik ooit zal delen’, begint de CEO van het bedrijf HyperSocial in een bericht op het zakelijke sociale netwerk LinkedIn. ‘Ik heb lang getwijfeld of ik dit zou plaatsen of niet. We hebben enkele van onze medewerkers moeten ontslaan. De afgelopen tijd heb ik veel ontslagen gezien op LinkedIn. De meeste daarvan zijn te wijten aan de economie, of andere redenen. De onze? Mijn fout. Ik naam in februari een besluit en ik bleef veel te lang bij dat besluit.’

De CEO in kwestie heet Braden Wallake en zijn bedrijf helpt andere bedrijven om beter te scoren op sociale media. Iets wat HyperSocial specifiek doet, is het aantal mensen dat op je LinkedIn-profiel komt kijken met 258 procent laten stijgen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zangeres Billie Eilish houdt voor het zesde jaar op rij hetzelfde interview. ‘Ik mis al deze versies’

Sinds 2017 houdt zangeres Billie Eilish elk jaar een interview met Vanity Fair. Het interview begint met de simpele vraag: ‘Hoe heet je?’ Op het scherm is Billie Eilish zes keer te zien, steeds met een andere haarkleur.

Afbeelding

Nog geen groen pensioen

Pointer is het onderzoeksjournalistieke programma van KRO-NCRV, waarin men licht probeert te werpen op actuele onderwerpen en misstanden. In Pointer Special trekt men aan de bel over ‘vieze pensioenen’.

Afbeelding

Verhaal over vriendschap

Een speelfilm tegen de achtergrond van de imposante Mont Ventoux – dat kan intens worden. Helaas gebeurt dat niet bij de verfilming van Bert Wagendorps bestseller.

Afbeelding

Marokkaanse Amsterdammer bestraft ‘reljeugd’ op TikTok. ‘Waarom moeten wij het altijd verpesten?’

Mourad Baddaou is een bekend gezicht voor veel moslims in Amsterdam West. Hij sprak zich in een video uit tegen de rellen die plaatsvonden nadat het Marokkaanse team de WK-wedstrijd tegen België had gewonnen.

Afbeelding

Zangeres Christine McVie vol lof herdacht

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: het overlijden van zangeres Christine McVie.

Afbeelding

BeReal is uitgeroepen tot de beste app van 2022, ondanks kritiek over privacy

Het is betekenisvol dat er een award gaat naar een buitenbeentje in het socialemedialandschap: BeReal. Het lijkt alsof er een herijking plaatsvindt in het veld van sociale media.