Gebakken lucht met suiker

Recensie
De eerste zes maanden heeft een baby genoeg aan borst- of flesvoeding. Daarna mag er meer in. En zoals dat gaat bij alles in de baby-industrie springen fabrikanten daar handig op in. De Keuringsdienst van waarde treft in de schappen van de supermarkt babykoekjes aan voor kinderen van een half jaar. Maar hebben die kleintjes zo’n tussendoortje eigenlijk al wel nodig?
Nadine Folkers
donderdag 11 augustus 2022 om 04:20
Afbeelding
beeld kro-ncrv

Met een derde kindje op komst laat ik me niet zo snel meer verleiden door allerlei kreten van fabrikanten op verpakkingen van babyproducten. Maar als je als kersverse ouder op zoek bent naar wat veilig en verantwoord is voor je nazaat, kan ik me best voorstellen dat je zwicht voor een pak koekjes ‘zonder toegevoegde suikers, vrij van palmvet en mét veel vezels en vitamine B1’.

Zoals alleen de Keuringsdienst van waarde dat op nuchtere wijze kan onderzoeken, kun je na het kijken van deze uitzending maar één conclusie trekken: babykoekjes zijn gebakken lucht met heel veel suiker. Want appelconcentraat blijft ook gewoon suiker, licht een hoogleraar toe. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Marokkaanse Amsterdammer bestraft ‘reljeugd’ op TikTok. ‘Waarom moeten wij het altijd verpesten?’

Mourad Baddaou is een bekend gezicht voor veel moslims in Amsterdam West. Hij sprak zich in een video uit tegen de rellen die plaatsvonden nadat het Marokkaanse team de WK-wedstrijd tegen België had gewonnen.

Afbeelding

Zangeres Christine McVie vol lof herdacht

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: het overlijden van zangeres Christine McVie.

Afbeelding

BeReal is uitgeroepen tot de beste app van 2022, ondanks kritiek over privacy

Het is betekenisvol dat er een award gaat naar een buitenbeentje in het socialemedialandschap: BeReal. Het lijkt alsof er een herijking plaatsvindt in het veld van sociale media.

Afbeelding

De jongen met de helm

De eerste dag op school is voor iedereen spannend, maar zeker als je August Pullman bent, een 10-jarige jongen met een misvormd gezicht.

Afbeelding

waarom hulp tekortschiet

De EO-documentaireserie Verloren Kinderen maakte vorige week de nodige reacties los op sociale media. In de serie volgt documentairemaker Sahar Meradji maandenlang drie zogenoemde probleemgezinnen. In Nederland groeien meer dan 80.000 kinderen op in dit soort gezinnen.

Afbeelding

Weg met de zoetsappigheid. Waarom is de antifeestdagenfilm zo populair?

Alleen al dit jaar gaan er zo’n 170 nieuwe kerstfilms in première. De meeste daarvan zijn romantische komedies, maar lang niet allemaal. Er is een heel genre aan duistere films die inspelen op ‘kersthaat’.