Gebakken lucht met suiker

Recensie
De eerste zes maanden heeft een baby genoeg aan borst- of flesvoeding. Daarna mag er meer in. En zoals dat gaat bij alles in de baby-industrie springen fabrikanten daar handig op in. De Keuringsdienst van waarde treft in de schappen van de supermarkt babykoekjes aan voor kinderen van een half jaar. Maar hebben die kleintjes zo’n tussendoortje eigenlijk al wel nodig?
Nadine Folkers
donderdag 11 augustus 2022 om 04:20
Afbeelding
beeld kro-ncrv

Met een derde kindje op komst laat ik me niet zo snel meer verleiden door allerlei kreten van fabrikanten op verpakkingen van babyproducten. Maar als je als kersverse ouder op zoek bent naar wat veilig en verantwoord is voor je nazaat, kan ik me best voorstellen dat je zwicht voor een pak koekjes ‘zonder toegevoegde suikers, vrij van palmvet en mét veel vezels en vitamine B1’.

Zoals alleen de Keuringsdienst van waarde dat op nuchtere wijze kan onderzoeken, kun je na het kijken van deze uitzending maar één conclusie trekken: babykoekjes zijn gebakken lucht met heel veel suiker. Want appelconcentraat blijft ook gewoon suiker, licht een hoogleraar toe. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Op zoek naar de waarheid in de serie Rampvlucht

Het was dinsdag dertig jaar geleden, dat vlucht LY-1862 in twee flats in de Bijlmer is gecrasht. In de documentaire Rampvlucht wordt de lange en mysterieuze politieke nasleep van deze ramp in beeld gebracht.

Afbeelding

Try Guys maken een moeilijke tijd door: ‘Ik heb spijt van alle pijn die mijn acties mogelijk hebben veroorzaakt’

In een emotioneel beladen video leggen de Try Guys zelf uit waarom er dingen gaan veranderen rondom hun populaire YouTube-kanaal. En dat heeft alles met Ned - een van de vier - te maken.

Afbeelding

In Brandstof vertellen jongvolwassenen wat hun mentale klachten met hen doen’

Tijdens de coronacrisis, waarin contactmomenten zo veel mogelijk werden beperkt, nam het aantal jongeren met depressieve klachten toe. Hoe is het om jong te zijn en een burn-out te krijgen?

Afbeelding

‘Best BeReals’ deelt op Twitter de opmerkelijkste BeReal-kiekjes

De Twitterpagina Best BeReals vermaakt ruim 600.000 volgers met de beste kiekjes van het populaire platform. De oproep ‘wees echt’ wordt soms heel creatief ingevuld ...

Afbeelding

De Marilyn Monroe-biopic: Van must watch tot een aanfluiting

De reacties op de onlangs uitgekomen film Blonde, over het leven van Marilyn Monroe, liggen erg ver uit elkaar, zeker op sociale media. Wat zijn daar de redenen van?

Afbeelding

Goede, oude opera

Aria van Omroep MAX verdient geen prijs voor originaliteit. De opera-talentenjacht laat zien dat je aan een beproefd concept en een sterke uitvoering van klassiekers meer hebt. Naast deze schatten verbleekt originaliteit als een overschat begrip.