Gebakken lucht met suiker

Recensie
De eerste zes maanden heeft een baby genoeg aan borst- of flesvoeding. Daarna mag er meer in. En zoals dat gaat bij alles in de baby-industrie springen fabrikanten daar handig op in. De Keuringsdienst van waarde treft in de schappen van de supermarkt babykoekjes aan voor kinderen van een half jaar. Maar hebben die kleintjes zo’n tussendoortje eigenlijk al wel nodig?
Nadine Folkers
donderdag 11 augustus 2022 om 04:20
Afbeelding
beeld kro-ncrv

Met een derde kindje op komst laat ik me niet zo snel meer verleiden door allerlei kreten van fabrikanten op verpakkingen van babyproducten. Maar als je als kersverse ouder op zoek bent naar wat veilig en verantwoord is voor je nazaat, kan ik me best voorstellen dat je zwicht voor een pak koekjes ‘zonder toegevoegde suikers, vrij van palmvet en mét veel vezels en vitamine B1’.

Zoals alleen de Keuringsdienst van waarde dat op nuchtere wijze kan onderzoeken, kun je na het kijken van deze uitzending maar één conclusie trekken: babykoekjes zijn gebakken lucht met heel veel suiker. Want appelconcentraat blijft ook gewoon suiker, licht een hoogleraar toe. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zangeres Billie Eilish houdt voor het zesde jaar op rij hetzelfde interview. ‘Ik mis al deze versies’

Sinds 2017 houdt zangeres Billie Eilish elk jaar een interview met Vanity Fair. Het interview begint met de simpele vraag: ‘Hoe heet je?’ Op het scherm is Billie Eilish zes keer te zien, steeds met een andere haarkleur.

Afbeelding

Nog geen groen pensioen

Pointer is het onderzoeksjournalistieke programma van KRO-NCRV, waarin men licht probeert te werpen op actuele onderwerpen en misstanden. In Pointer Special trekt men aan de bel over ‘vieze pensioenen’.

Afbeelding

Verhaal over vriendschap

Een speelfilm tegen de achtergrond van de imposante Mont Ventoux – dat kan intens worden. Helaas gebeurt dat niet bij de verfilming van Bert Wagendorps bestseller.

Afbeelding

Marokkaanse Amsterdammer bestraft ‘reljeugd’ op TikTok. ‘Waarom moeten wij het altijd verpesten?’

Mourad Baddaou is een bekend gezicht voor veel moslims in Amsterdam West. Hij sprak zich in een video uit tegen de rellen die plaatsvonden nadat het Marokkaanse team de WK-wedstrijd tegen België had gewonnen.

Afbeelding

Zangeres Christine McVie vol lof herdacht

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: het overlijden van zangeres Christine McVie.

Afbeelding

BeReal is uitgeroepen tot de beste app van 2022, ondanks kritiek over privacy

Het is betekenisvol dat er een award gaat naar een buitenbeentje in het socialemedialandschap: BeReal. Het lijkt alsof er een herijking plaatsvindt in het veld van sociale media.