echt alles voor de likes

Nieuws
Het verhaal van de film Not Okay doet zijn titel eer aan. In deze zwartkomische satire loopt een leugentje om bestwil totaal uit de hand. Danni (Zoey Deutch) is een ambitieuze maar weinig succesvolle schrijfster. Ze heeft weinig vrienden, geen relatie en het ergste van alles: nauwelijks volgers op sociale media. Wanneer ze een beroemde influencer tegen het lijf loopt, liegt ze tegen hem dat ze naar Parijs gaat reizen. Om deze leugen in stand te houden, plaatst ze gefotoshopte afbeeldingen op Instagram terwijl ze thuis in haar appartement in Brooklyn is. Weinig aan de hand, tot ze een foto van zichzelf bij de Arc de Triomphe plaatst, enkele minuten voordat terroristen een bomaanslag bij dit monument plegen. In plaats van het bedrog op te biechten, kiest Danni ervoor te doen alsof ze de aanslag heeft overleefd. Door haar verhaal wordt ze in één klap een ster op sociale media. Een status die ze uitbuit ten bate van haar carrière. Vanzelfsprekend blijkt echter dat de overvloedige aandacht ook een keerzijde heeft.
Jort van Slooten
donderdag 11 augustus 2022 om 04:20
Afbeelding
beeld Nicole Rivelli

Not Okay is te zien op Disney+ 

gevaar in de gevangenis

Deze week verschijnt de laatste aflevering van de zesdelige miniserie Black Bird op Apple TV+. De serie is gebaseerd op de autobiografische roman In with the devil: A fallen hero, a serial killer, and a dangerous bargain for redemption. Hierin beschrijft James Keene hoe hem na een veroordeling tot tien jaar gevangenisstraf een kwijtschelding van zijn straf wordt aangeboden. In ruil daarvoor moet hij het vertrouwen winnen van een crimineel die onlangs is veroordeeld voor de moord op een tiener. Deze crimineel wordt er echter van verdacht een seriemoordenaar te zijn die negentien andere jonge vrouwen heeft omgebracht. Omdat bewijs ontbreekt, bestaat de kans op vervroeg..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Try Guys maken een moeilijke tijd door

In een emotioneel beladen video leggen de Try Guys zelf uit waarom er dingen gaan veranderen rondom hun populaire YouTube-kanaal. En dat heeft alles met Ned - een van de vier - te maken.

Afbeelding

In Brandstof vertellen jongvolwassenen wat hun mentale klachten met hen doen’

Tijdens de coronacrisis, waarin contactmomenten zo veel mogelijk werden beperkt, nam het aantal jongeren met depressieve klachten toe. Hoe is het om jong te zijn en een burn-out te krijgen?

Afbeelding

‘Best BeReals’ deelt op Twitter de opmerkelijkste BeReal-kiekjes

De Twitterpagina Best BeReals vermaakt ruim 600.000 volgers met de beste kiekjes van het populaire platform. De oproep ‘wees echt’ wordt soms heel creatief ingevuld ...

Afbeelding

De Marilyn Monroe-biopic: Van must watch tot een aanfluiting

De reacties op de onlangs uitgekomen film Blonde, over het leven van Marilyn Monroe, liggen erg ver uit elkaar, zeker op sociale media. Wat zijn daar de redenen van?

Afbeelding

Goede, oude opera

Aria van Omroep MAX verdient geen prijs voor originaliteit. De opera-talentenjacht laat zien dat je aan een beproefd concept en een sterke uitvoering van klassiekers meer hebt. Naast deze schatten verbleekt originaliteit als een overschat begrip.

Afbeelding

Zondag op tv: Robot of mens? Ook het tweede seizoen van Zenith is spannend

De jeugdserie Zenith is vanaf de eerste minuut spannend. Flikkerende tl-verlichting, een meisje dat plotseling verdwijnt en een vreemd verhaal van robots die zich onder de mensen zouden begeven. Wat is hier aan de hand?