De terugkeer van het bejaardentehuis als oplossing tegen eenzaamheid

Achtergrond
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: mensen vragen zich af of het bejaardentehuis niet terug kan komen.
Wouter van der Toorn
woensdag 10 augustus 2022 om 20:55
Afbeelding
beeld istock

Verzorgingshuizen en bejaardenhuizen zijn in de afgelopen jaren veelal verdwenen. Het idee was dat ouderen langer thuis zouden kunnen wonen en dat de zorg door bijvoorbeeld de wijkverpleegkundigen zou kunnen worden opgepakt en dat met nieuwe technologieën ouderen veel langer thuis verzorgd zouden kunnen worden.

Dave Groenland vraagt zich deze week af waarom er eigenlijk afscheid is genomen van de bejaardenhuizen. ‘Wat zou het mooi zijn als de bejaardenhuizen terug zouden komen’, zo schrijft hij in een veelgelezen tweet. 

Hij denkt dat het ook nog eens veel zou gaan opleveren: ‘Minder eenzaamheid. Veiliger wonen. Er komen veel eengezinswoningen vrij. Huisartsenposten worden minder belast. Er zou zoveel efficiënter mooie zorg geleverd kunnen..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zangeres Billie Eilish houdt voor het zesde jaar op rij hetzelfde interview. ‘Ik mis al deze versies’

Sinds 2017 houdt zangeres Billie Eilish elk jaar een interview met Vanity Fair. Het interview begint met de simpele vraag: ‘Hoe heet je?’ Op het scherm is Billie Eilish zes keer te zien, steeds met een andere haarkleur.

Afbeelding

Nog geen groen pensioen

Pointer is het onderzoeksjournalistieke programma van KRO-NCRV, waarin men licht probeert te werpen op actuele onderwerpen en misstanden. In Pointer Special trekt men aan de bel over ‘vieze pensioenen’.

Afbeelding

Verhaal over vriendschap

Een speelfilm tegen de achtergrond van de imposante Mont Ventoux – dat kan intens worden. Helaas gebeurt dat niet bij de verfilming van Bert Wagendorps bestseller.

Afbeelding

Marokkaanse Amsterdammer bestraft ‘reljeugd’ op TikTok. ‘Waarom moeten wij het altijd verpesten?’

Mourad Baddaou is een bekend gezicht voor veel moslims in Amsterdam West. Hij sprak zich in een video uit tegen de rellen die plaatsvonden nadat het Marokkaanse team de WK-wedstrijd tegen België had gewonnen.

Afbeelding

Zangeres Christine McVie vol lof herdacht

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: het overlijden van zangeres Christine McVie.

Afbeelding

BeReal is uitgeroepen tot de beste app van 2022, ondanks kritiek over privacy

Het is betekenisvol dat er een award gaat naar een buitenbeentje in het socialemedialandschap: BeReal. Het lijkt alsof er een herijking plaatsvindt in het veld van sociale media.