Deze YouTuber geeft een compleet eiland weg

Recensie
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: honderd abonnees van MrBeast maakten kans op een eiland.
Erwin Vogelaar
dinsdag 9 augustus 2022 om 19:26
Afbeelding
beeld youtube / mrbeast

Youtuber MrBeast is een van de opvallendste persoonlijkheden op het videoplatform. MrBeast is het pseudoniem van Jimmy Donaldson, die op zijn kanaal bizarre projecten opzet waarmee hij een hoop geld weggeeft. Zo ging MrBeast vorig jaar viral met een video toen hij alle spellen uit Netflixserie Squid Game had nagemaakt. De winnaar van de spellen kreeg een half miljoen dollar en de video is inmiddels 279 miljoen keer bekeken. 

Eerder dit jaar heeft MrBeast de chocoladefabriek van Willy Wonka nagemaakt inclusief chocoladerivier. Na een reeks opdrachten mocht de winnaar kiezen tussen de eigendomsakte van de fabriek of ook een half miljoen dollar. De winnaar koos uiteindelijk toch maar voor het geld.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Try Guys maken een moeilijke tijd door

In een emotioneel beladen video leggen de Try Guys zelf uit waarom er dingen gaan veranderen rondom hun populaire YouTube-kanaal. En dat heeft alles met Ned - een van de vier - te maken.

Afbeelding

In Brandstof vertellen jongvolwassenen wat hun mentale klachten met hen doen’

Tijdens de coronacrisis, waarin contactmomenten zo veel mogelijk werden beperkt, nam het aantal jongeren met depressieve klachten toe. Hoe is het om jong te zijn en een burn-out te krijgen?

Afbeelding

‘Best BeReals’ deelt op Twitter de opmerkelijkste BeReal-kiekjes

De Twitterpagina Best BeReals vermaakt ruim 600.000 volgers met de beste kiekjes van het populaire platform. De oproep ‘wees echt’ wordt soms heel creatief ingevuld ...

Afbeelding

De Marilyn Monroe-biopic: Van must watch tot een aanfluiting

De reacties op de onlangs uitgekomen film Blonde, over het leven van Marilyn Monroe, liggen erg ver uit elkaar, zeker op sociale media. Wat zijn daar de redenen van?

Afbeelding

Goede, oude opera

Aria van Omroep MAX verdient geen prijs voor originaliteit. De opera-talentenjacht laat zien dat je aan een beproefd concept en een sterke uitvoering van klassiekers meer hebt. Naast deze schatten verbleekt originaliteit als een overschat begrip.

Afbeelding

Zondag op tv: Robot of mens? Ook het tweede seizoen van Zenith is spannend

De jeugdserie Zenith is vanaf de eerste minuut spannend. Flikkerende tl-verlichting, een meisje dat plotseling verdwijnt en een vreemd verhaal van robots die zich onder de mensen zouden begeven. Wat is hier aan de hand?