Met zijn pet op naar goud: zo haalde David Wottle alle atleten in op de Spelen

Recensie
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: een spectaculaire race tijdens de Spelen van 1972, met een hoofdrol voor de Amerikaanse atleet David Wottle.
Mara Wienke
maandag 8 augustus 2022 om 21:09
Atleet Dave Wottle - met pet - tijdens zijn beroemde race op de Olympische Spelen van 1972.
Atleet Dave Wottle - met pet - tijdens zijn beroemde race op de Olympische Spelen van 1972. beeld afp

Amerikaan Dave Wottle was nog student toen hij zich plaatste voor de Olympische Spelen die in 1972 gehouden zouden worden in München. En hoe: hij evenaarde het toenmalige wereldrecord op de 800 meter. Veelbelovende papieren, maar door blessures waren zijn laatste weken voor de Spelen niet optimaal. Hij begon de finale met een langzame start en liep tien meter achter de andere atleten. Toch zou die race zo bijzonder worden, dat de opname ervan die recent op Twitter gedeeld werd 9,3 miljoen keer bekeken is.

Wottle liep alleen de baan rond, makkelijk te herkennen aan zijn golfpet: hij droeg als enige loper in het hele veld een pet. Met grote, gedecideerde stappen lukte het hem uiteindelijk toch om weer aansluiting te vinden met de rest van d..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Nummer van popgroep Ch!pz uit 2005 breekt weer door dankzij TikTok

Het nummer ‘1001 Arabian nights’ is een hit op TikTok. Eigenlijk komt het nummer uit 2005, van een album van de Nederlandse popgroep Ch!pz. Daarna verdwenen ze van het toneel. Maar TikTok brengt daar nu verandering in.

Afbeelding

Overvallen worden door de komst van een kind. ‘Je staat er helemaal open voor: ik ga van jou houden’

Jozef werd overvallen door de aankondiging van Maria’s zwangerschap. Hoewel zijn situatie iets anders was dan die van presentator Joris Linssen, herkent dat gevoel: overvallen worden door de komst van een kind.

Afbeelding

Zangeres Billie Eilish houdt voor het zesde jaar op rij hetzelfde interview. ‘Ik mis al deze versies’

Sinds 2017 houdt zangeres Billie Eilish elk jaar een interview met Vanity Fair. Het interview begint met de simpele vraag: ‘Hoe heet je?’ Op het scherm is Billie Eilish zes keer te zien, steeds met een andere haarkleur.

Afbeelding

Nog geen groen pensioen

Pointer is het onderzoeksjournalistieke programma van KRO-NCRV, waarin men licht probeert te werpen op actuele onderwerpen en misstanden. In Pointer Special trekt men aan de bel over ‘vieze pensioenen’.

Afbeelding

Verhaal over vriendschap

Een speelfilm tegen de achtergrond van de imposante Mont Ventoux – dat kan intens worden. Helaas gebeurt dat niet bij de verfilming van Bert Wagendorps bestseller.

Afbeelding

Marokkaanse Amsterdammer bestraft ‘reljeugd’ op TikTok. ‘Waarom moeten wij het altijd verpesten?’

Mourad Baddaou is een bekend gezicht voor veel moslims in Amsterdam West. Hij sprak zich in een video uit tegen de rellen die plaatsvonden nadat het Marokkaanse team de WK-wedstrijd tegen België had gewonnen.