John Lapré heeft een missie: homoseksualiteit bespreekbaar maken in de orthodox-protestantse wereld

Recensie
Het gesprek aangaan met iedereen die maar luisteren wil. Om zo te zoeken naar veiligheid voor jongeren in een situatie waar hij zelf ooit in zat.
redactie nd Jaap-Harm de Jong
maandag 1 augustus 2022 om 04:20 aangepast 07:27
Het is bewonderenswaardig hoe vriendelijk John Lapré zich blijft inzetten voor de veiligheid van lhbt’ers in – zoals de ondertitel van de documentaire het verwoordt – ‘orthodox-protestants Nederland’.
Het is bewonderenswaardig hoe vriendelijk John Lapré zich blijft inzetten voor de veiligheid van lhbt’ers in – zoals de ondertitel van de documentaire het verwoordt – ‘orthodox-protestants Nederland’. beeld eo

Het is bewonderenswaardig hoe vriendelijk John Lapré zich blijft inzetten voor de veiligheid van lhbt’ers in – zoals de ondertitel van de documentaire het verwoordt – ‘orthodox-protestants Nederland’. Pas op 25-jarige leeftijd durfde hij uit de kast te komen. Hoe er gesproken werd in de kerk en op school over homoseksualiteit deed hem wijselijk zwijgen. 

Toen hij wel zijn mond opende, was hij binnen 24 uur zijn woning en zijn plek in een evangelische gemeente kwijt. Hij slikt een paar tranen weg als hij erover vertelt. Toen hij later een relatie kreeg met Lionel, werden zijn ouders daarop aangesproken. Hoe konden ze ‘de zonde’ toelaten in huis? Zoon en schoonzoon zouden niet omarmd, maar geweerd moeten worden. Menig ander mens zou boos wo..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Nederlandse Roald Dahl levert een jeugdserie met lef: ‘Geen voorzichtig verhaal waarin alles deugt’

Na het succesvolle boek, is er nu de tv-serie Lampje. De duurste serie ooit bij de publieke omroep vertelt het verhaal van Emilia die vrienden wordt met een jongen met een vissenstaart. ‘Lampje is geen lievig verhaal.’

Afbeelding

André Rieu terug op televisie met ‘Welcome to my world’. Alles voor de muziek

We zien hoe hij, steeds met een glimlach en een Limburgse accent dat net zo golft als zijn haar, de klappen probeert op te vangen en goed voor zijn personeel probeert te zorgen.

Afbeelding

Mopshondje Noodle inspireerde miljoenen: zijn overlijden is groot nieuws

Dit spel kon niet eeuwig doorgaan. ‘Hallo allemaal’, begint het duidelijk geëmotioneerde baasje Jonathan Graziano in de nieuwste video op TikTok. ‘Het spijt me dat ik dit moet meedelen.’

Afbeelding

De documentaire ‘Luc’ laat een rauw beeld zien, maar Lucas blijft positief. ‘Alles komt goed’

Voor de zoveelste keer loopt Lucas weg uit de gesloten jeugdinstelling. In de documentaire Luc brengt filmmaker Tim Bary tijd door met Lucas, voordat hij hem terugbrengt. Het levert een bijzonder beeld op.

Afbeelding

Hoogtepunt van Netflixserie Wednesday is de bijzondere dans van de hoofdrolspeelster

Aan de dansscène van actrice Jenna Ortega uit de serie ‘Wednesday’ kwam geen choreograaf aan te pas. Toch wordt de scène miljoenen keren bekeken op Facebook, YouTube, Twitter - overal waar Netflix de beelden deelt

Afbeelding

Nummer van popgroep Ch!pz uit 2005 breekt weer door dankzij TikTok

Het nummer ‘1001 Arabian nights’ is een hit op TikTok. Eigenlijk komt het nummer uit 2005, van een album van de Nederlandse popgroep Ch!pz. Daarna verdwenen ze van het toneel. Maar TikTok brengt daar nu verandering in.