Van der Valk-hotels en het boerenprotest

Nieuws
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: op een billboard van een hotel van Van der Valk was korte tijd een omgekeerde Nederlandse vlag te zien.
Suzanna de Vries
maandag 18 juli 2022 om 04:22 aangepast 06:41
Een omgekeerde vlag als steunbetuiging aan het boerenprotest, opgehangen bij Van der Valk bij de A4 bij Schiphol.
Een omgekeerde vlag als steunbetuiging aan het boerenprotest, opgehangen bij Van der Valk bij de A4 bij Schiphol. beeld twitter

Op het digitale billboard van het hotel langs de A4 bij Schiphol werd afgelopen weekend een omgekeerde Nederlandse vlag getoond met eronder de tekst: ‘Van der Valk steunt de boeren’. De omgekeerde Nederlandse vlag is in korte tijd het symbool geworden van de acties van boeren tegen de stikstofplannen van het kabinet. Niet bij iedereen viel deze steunbetuiging even goed. De actie leverde namelijk een hoop kritiek op op sociale media. 

De vlagactie bij het hotel was bedoeld om te laten merken achter de boeren te staan en om mee te doen met het landelijke boerenprotest. De reden van de steunbetuiging was het boerenprotest van afgelopen vrijdag. Boerenactiegroep Agractie had opgeroepen om die dag om 15:00 uur in heel Nederland het werk neer t..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Het merk Marilyn Monroe was meer geliefd was dan zijzelf als persoon

Het Uur van de Wolf zendt de docu Van Norma Jeane tot Marilyn Monroe (Becoming Marilyn) uit. Deze focust op weer een ander aspect van de dame die veranderde voor de filmindustrie.

Afbeelding

Juicekanaal Yvonne Coldeweijer opnieuw in opspraak: ‘Wat een lage actie dit, bah’

Marc van der Linden deelt zijn afkeer over de oproep van ‘beroepsadder’ Yvonne Coldeweijer om spionnen naar hem toe te sturen. Voor velen is Coldeweijer met haar oproep een grens overgegaan.

Afbeelding

Wie is hier de superheld?

De realityserie over chirurgen in het Britse ziekenhuis gespecialiseerd in kankerbestrijding Royal Marsden heet Super Surgeons. Na het zien van wat deze mensen doen, kun je niet anders zeggen dan dat het superhelden zijn.

Afbeelding

Twitteraars geven nieuwe ouders advies: ‘Wijs het cynisme af’

‘Je hoeft je kind niet te vormen, maar alleen te begeleiden.’ En: ‘Investeer in je partner nu jullie relatie op de achtergrond raakt.’ Twitteraar Sahil Bloom kreeg veel reacties op zijn oproep over opvoeden.

Afbeelding

Belang van herinneringen

Een treinreis door het verleden en de toekomst. In de documentaire Ga terug en haal het gaat regisseur en filmmaker Clarice Gargard op zoek naar verzetsverhalen van zwart verzet van vroegere en huidige verzetsstrijders in Nederland, Suriname en Curaçao.

Afbeelding

Van Black Friday naar Green Friday. ‘Leer je beheersen’

De afgelopen jaren groeide de kritiek op Black Friday en de daarmee gepaarde koopdrang. Op sociale media barstte ook afgelopen weken de discussie weer los.