Leer van de schok

Recensie
Over de grootschalige misbruik- en vrouwenhandelzaak rond multimiljonair Jeffrey Epstein is de afgelopen jaren al van alles geschreven en vele tv-uitzendingen zijn eraan gewijd. Voegt de docuserie Surviving Jeffrey Epstein van BNNVARA daar iets aan toe?
Astrid van den Hoek
maandag 18 juli 2022 om 04:21
Forensisch psychiater dr. Barbara Ziv
Forensisch psychiater dr. Barbara Ziv beeld bnnvara

Als je puur kijkt naar nieuwe informatie, dan is het antwoord simpelweg ‘nee’. De vierdelige serie maakt gebruik van informatie die al breed is uitgemeten in de pers en in de verschillende rechtszaken. Diverse betrokkenen, zoals een advocate en een journalist, geven de feiten wel wat meer context. Een terugblik op gebeurtenissen van een paar jaar geleden bevat doorgaans ook weinig nieuws, behalve dat er in een andere tijd met andere heersende opvattingen soms anders naar zaken wordt gekeken. Een ander perspectief op de al bekende feiten. 

Hoewel Surviving Jeffrey Epstein zich vooral richt op de verhalen en persoonlijke ervaringen van meisjes (inmiddels dertigers) zelf, is dat niet zozeer een nieuw perspectief. Slachtofferverklari..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Het merk Marilyn Monroe was meer geliefd was dan zijzelf als persoon

Het Uur van de Wolf zendt de docu Van Norma Jeane tot Marilyn Monroe (Becoming Marilyn) uit. Deze focust op weer een ander aspect van de dame die veranderde voor de filmindustrie.

Afbeelding

Juicekanaal Yvonne Coldeweijer opnieuw in opspraak: ‘Wat een lage actie dit, bah’

Marc van der Linden deelt zijn afkeer over de oproep van ‘beroepsadder’ Yvonne Coldeweijer om spionnen naar hem toe te sturen. Voor velen is Coldeweijer met haar oproep een grens overgegaan.

Afbeelding

Wie is hier de superheld?

De realityserie over chirurgen in het Britse ziekenhuis gespecialiseerd in kankerbestrijding Royal Marsden heet Super Surgeons. Na het zien van wat deze mensen doen, kun je niet anders zeggen dan dat het superhelden zijn.

Afbeelding

Twitteraars geven nieuwe ouders advies: ‘Wijs het cynisme af’

‘Je hoeft je kind niet te vormen, maar alleen te begeleiden.’ En: ‘Investeer in je partner nu jullie relatie op de achtergrond raakt.’ Twitteraar Sahil Bloom kreeg veel reacties op zijn oproep over opvoeden.

Afbeelding

Belang van herinneringen

Een treinreis door het verleden en de toekomst. In de documentaire Ga terug en haal het gaat regisseur en filmmaker Clarice Gargard op zoek naar verzetsverhalen van zwart verzet van vroegere en huidige verzetsstrijders in Nederland, Suriname en Curaçao.

Afbeelding

Van Black Friday naar Green Friday. ‘Leer je beheersen’

De afgelopen jaren groeide de kritiek op Black Friday en de daarmee gepaarde koopdrang. Op sociale media barstte ook afgelopen weken de discussie weer los.