Reizen Waes verrast met nieuwe perspectieven op Londen

Recensie
In Reizen Waes doet de Vlaamse avonturier Tom Waes bijzondere bestemmingen aan. Voor de editie ‘Wereldsteden’ is hij in de stad Londen, die meer dan negen miljoen inwoners telt.
redactie nd
zaterdag 16 juli 2022 om 04:22 aangepast 10:27
Afbeelding
beeld vpro

Sinds de Brexit worstelt Londen met zijn identiteit. Veel Londenaars voelen zich nog altijd Europeaan, anderen zijn juist blij dat de banden met Europa zijn doorgesneden. 

Met de trein komt Waes aan in Londen. Hij bezoekt Lia van Bekhoven, die als correspondent de stad Londen als geen ander kent. ‘De extremiteit’ is typisch Londens: haar vriendenkring varieert van ‘beroepsgokkers tot mensen die leven van een uitkering en multimiljonairs’.

De Britten lijken trotser dan ooit op hun eigen identiteit. William geeft fulltime les in ‘English manners’ en Waes heeft zich voor de cursus opgegeven. Je leert een aantal vaardigheden die je kunt gebruiken tijdens een date of netwerkconferentie. Zo leert hij hoe hij een theekopje moet vasthouden, hoe je..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

New York Times-bestseller auteur presenteert haar nieuwe boek voor een lege zaal

New York Times-bestsellerauteur Suzanne Young staat voor een lege zaal haar nieuwe boek te presenteren en deelt dit moment op Twitter. ‘Als je een dieptepunt in je carrière wilt zien, dan is dit het. Huilend naar huis.’

Afbeelding

Vanavond op tv: Philippe Geubels neemt met onnodige banaliteit de Hollanders op de hak

Een beproefd recept in zowel Nederland als België: grappen maken over elkaars nationale gebruiken en gewoontes. Philippe Geubels vult er een hele show mee.

Afbeelding

Zondag op tv: Kritiek op het toetssysteem op de basisschool

Kinderen worden in Nederland al jong geselecteerd op basis van leerprestaties, wat hen veel stress geeft. In Pointer wordt uitgelegd waarom het tijd wordt de nadruk te leggen op het kind, niet op de toets.

Afbeelding

'Hoi, heb je me gemist?' TikTokker ontvangt bijzondere brief … van zichzelf

‘Hoi, heb je me gemist?’ Zo begint de bijzondere brief waarmee een Canadese TikTokker deze week viral ging. De brief heeft namelijk een opmerkelijke afzender: haar dertienjarige zelf.

Afbeelding

Max Verstappen met lange, blonde lokken als voorbereiding op Australische Grand Prix

Als de pruik zo goed als prettig op zijn hoofd zit, doet Verstappen zijn pet weer op. ‘I’ve got a lot of hair now’, zegt hij tegen de mensen om hem heen.

Afbeelding

De wil om te leven

Dramafilm Breathe toont het waargebeurde levensverhaal van Robin Cavendish. Ondanks zijn beperkingen maakte hij zijn leven bijzonder, ook voor anderen.