‘Levende struik’ laat mensen schrikken

Achtergrond
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: TikTok-filmpjes van de ‘bosjesmannen’ in Amsterdam.
Lydia Fris
donderdag 14 juli 2022 om 19:18
Afbeelding
beeld tiktok

Het zal je maar gebeuren: je loopt over straat, draagt een tas in je handen met daarin de nieuwe schoenen die je zojuist hebt gekocht en hebt een tevreden glimlach op je gezicht. Je wandelpad loopt langs een struik, en ook al is de vorm van de struik wat opvallend, toch besteed je er geen aandacht aan omdat je wel vaker langs struiken loopt en struiken je over het algemeen sowieso niet zo veel kunnen boeien. 

Toch had het je een schrikmoment kunnen schelen als je je meer in die struik had verdiept. Als je langsloopt, springt de struik namelijk op in de vorm van een mens die je met veel plezier aan het schrikken maakt, en dat lukt uitstekend: je schrikt je rot.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Marokkaanse Amsterdammer bestraft ‘reljeugd’ op TikTok. ‘Waarom moeten wij het altijd verpesten?’

Mourad Baddaou is een bekend gezicht voor veel moslims in Amsterdam West. Hij sprak zich in een video uit tegen de rellen die plaatsvonden nadat het Marokkaanse team de WK-wedstrijd tegen België had gewonnen.

Afbeelding

Zangeres Christine McVie vol lof herdacht

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: het overlijden van zangeres Christine McVie.

Afbeelding

BeReal is uitgeroepen tot de beste app van 2022, ondanks kritiek over privacy

Het is betekenisvol dat er een award gaat naar een buitenbeentje in het socialemedialandschap: BeReal. Het lijkt alsof er een herijking plaatsvindt in het veld van sociale media.

Afbeelding

De jongen met de helm

De eerste dag op school is voor iedereen spannend, maar zeker als je August Pullman bent, een 10-jarige jongen met een misvormd gezicht.

Afbeelding

waarom hulp tekortschiet

De EO-documentaireserie Verloren Kinderen maakte vorige week de nodige reacties los op sociale media. In de serie volgt documentairemaker Sahar Meradji maandenlang drie zogenoemde probleemgezinnen. In Nederland groeien meer dan 80.000 kinderen op in dit soort gezinnen.

Afbeelding

Weg met de zoetsappigheid. Waarom is de antifeestdagenfilm zo populair?

Alleen al dit jaar gaan er zo’n 170 nieuwe kerstfilms in première. De meeste daarvan zijn romantische komedies, maar lang niet allemaal. Er is een heel genre aan duistere films die inspelen op ‘kersthaat’.