Turnster Biles krijgt eremedaille en wordt daarna aangezien voor kind. ‘Kleurboek?’

Achtergrond
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: turnster Simone Biles wordt voor kind aangezien in het vliegtuig en krijgt een kleurboek aangeboden.
Mara Wienke
maandag 11 juli 2022 om 20:56
Vlak voor de vlucht ontving Simone Biles een presidentiële eremedaille van de Amerikaanse president Joe Biden.
Vlak voor de vlucht ontving Simone Biles een presidentiële eremedaille van de Amerikaanse president Joe Biden. beeld nd

Met een opgetrokken wenkbrauw kijkt Simone Biles in de camera van haar telefoon. Ze zit in het vliegtuig en deelt met haar 6,8 miljoen volgers op Instagram (@simonebiles) wat haar zojuist overkwam toen ze het vliegtuig in stapte. Een steward of stewardess bood haar een kleurboek aan, na de inschatting dat Simone Biles een kind zou zijn. ‘Nee, laat maar, ik ben 25’, antwoordde Biles.

De Amerikaanse turnster is met een lengte van 142 centimeter zeker niet de langste. Dat komt haar in het turnen juist goed van pas. In die sport is ze van een eenzame klasse, en met haar vele successen is ze al jaren een groots sportidool. Vorig jaar sprak ze zich uit tegen voormalig turnarts Larry Nassar, die haar en vele andere meisjes en jonge vrouwen heeft..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zangeres Billie Eilish houdt voor het zesde jaar op rij hetzelfde interview. ‘Ik mis al deze versies’

Sinds 2017 houdt zangeres Billie Eilish elk jaar een interview met Vanity Fair. Het interview begint met de simpele vraag: ‘Hoe heet je?’ Op het scherm is Billie Eilish zes keer te zien, steeds met een andere haarkleur.

Afbeelding

Nog geen groen pensioen

Pointer is het onderzoeksjournalistieke programma van KRO-NCRV, waarin men licht probeert te werpen op actuele onderwerpen en misstanden. In Pointer Special trekt men aan de bel over ‘vieze pensioenen’.

Afbeelding

Verhaal over vriendschap

Een speelfilm tegen de achtergrond van de imposante Mont Ventoux – dat kan intens worden. Helaas gebeurt dat niet bij de verfilming van Bert Wagendorps bestseller.

Afbeelding

Marokkaanse Amsterdammer bestraft ‘reljeugd’ op TikTok. ‘Waarom moeten wij het altijd verpesten?’

Mourad Baddaou is een bekend gezicht voor veel moslims in Amsterdam West. Hij sprak zich in een video uit tegen de rellen die plaatsvonden nadat het Marokkaanse team de WK-wedstrijd tegen België had gewonnen.

Afbeelding

Zangeres Christine McVie vol lof herdacht

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: het overlijden van zangeres Christine McVie.

Afbeelding

BeReal is uitgeroepen tot de beste app van 2022, ondanks kritiek over privacy

Het is betekenisvol dat er een award gaat naar een buitenbeentje in het socialemedialandschap: BeReal. Het lijkt alsof er een herijking plaatsvindt in het veld van sociale media.