Laagdrempelige romantiek

Recensie
Datingprogramma’s blijven toenemen in populariteit en diversiteit. Liefde is immers een universeel onderwerp. Maar wat als voor de hand liggende subgroepen de revue zijn gepasseerd? Dan creëer je gewoon een nieuwe niche, zoals in B&B vol liefde. Daar krijgen eenzame Nederlanders met een eigen Bed & Breakfast in het buitenland liefdeskandidaten te gast. En dat maar liefst 35 afleveringen lang.
redactie nd
maandag 11 juli 2022 om 04:22
Afbeelding
beeld rtl

Je kunt al jaren op de tv rekenen als je als boer zoekt naar een vrouw (of man). Maar ook gastronomen, senioren, gehandicapten, miljonairs, autisten, nudisten, humoristen, vreemdgangers, feestbeesten, blinden, BN’ers en lhbtq+’ers gingen onder ieders toeziend oog op zoek naar (nieuwe) geliefden. Afgezien van de vraag hoe publiek je iets intiems wilt maken, is het begrijpelijk dat bepaalde subgroepen moeilijker iemand vinden. Hun verwoede pogingen blijken vruchten af te kunnen werpen, al hebben weinig datingshows aandacht voor succes op lange termijn.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Zangeres Billie Eilish houdt voor het zesde jaar op rij hetzelfde interview. ‘Ik mis al deze versies’

Sinds 2017 houdt zangeres Billie Eilish elk jaar een interview met Vanity Fair. Het interview begint met de simpele vraag: ‘Hoe heet je?’ Op het scherm is Billie Eilish zes keer te zien, steeds met een andere haarkleur.

Afbeelding

Nog geen groen pensioen

Pointer is het onderzoeksjournalistieke programma van KRO-NCRV, waarin men licht probeert te werpen op actuele onderwerpen en misstanden. In Pointer Special trekt men aan de bel over ‘vieze pensioenen’.

Afbeelding

Verhaal over vriendschap

Een speelfilm tegen de achtergrond van de imposante Mont Ventoux – dat kan intens worden. Helaas gebeurt dat niet bij de verfilming van Bert Wagendorps bestseller.

Afbeelding

Marokkaanse Amsterdammer bestraft ‘reljeugd’ op TikTok. ‘Waarom moeten wij het altijd verpesten?’

Mourad Baddaou is een bekend gezicht voor veel moslims in Amsterdam West. Hij sprak zich in een video uit tegen de rellen die plaatsvonden nadat het Marokkaanse team de WK-wedstrijd tegen België had gewonnen.

Afbeelding

Zangeres Christine McVie vol lof herdacht

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: het overlijden van zangeres Christine McVie.

Afbeelding

BeReal is uitgeroepen tot de beste app van 2022, ondanks kritiek over privacy

Het is betekenisvol dat er een award gaat naar een buitenbeentje in het socialemedialandschap: BeReal. Het lijkt alsof er een herijking plaatsvindt in het veld van sociale media.