‘New Yorker stapt op als Britse premier’, nieuwszender maakt van aftreden een lokaal nieuwtje

Nieuws
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: de vreemde kop van een nieuwsbericht over het opstappen van Boris Johnson krijgt veel reacties.
Lynn van den Brink
vrijdag 8 juli 2022 om 20:03
twitter
twitter beeld twitter

De humoristische kop van een nieuwsbericht op de New Yorkse tv-zender NY1 krijgt veel reacties op Twitter. ‘New Yorker stapt op als Engelse Prime Minister’, meldde de zender, naar aanleiding van het opstappen van de Britse premier Boris Johnson. Bob Hardt, de politiek directeur van NY1 deelde een foto van de kop op Twitter. ‘Een van onze beste koppen ooit,’ schreef hij. 

Technisch gezien is de kop niet onjuist. Johnson is namelijk – verrassend genoeg – inderdaad geboren in Manhattan, New York, waar zijn ouders destijds woonden en werkten. Zijn verblijf was wel van korte duur: drie maanden na zijn geboorte verhuisden de Johnsons weer naar Oxford, waardoor Boris een dubbele nationaliteit kreeg.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Nummer van popgroep Ch!pz uit 2005 breekt weer door dankzij TikTok

Het nummer ‘1001 Arabian nights’ is een hit op TikTok. Eigenlijk komt het nummer uit 2005, van een album van de Nederlandse popgroep Ch!pz. Daarna verdwenen ze van het toneel. Maar TikTok brengt daar nu verandering in.

Afbeelding

Overvallen worden door de komst van een kind. ‘Je staat er helemaal open voor: ik ga van jou houden’

Jozef werd overvallen door de aankondiging van Maria’s zwangerschap. Hoewel zijn situatie iets anders was dan die van presentator Joris Linssen, herkent dat gevoel: overvallen worden door de komst van een kind.

Afbeelding

Zangeres Billie Eilish houdt voor het zesde jaar op rij hetzelfde interview. ‘Ik mis al deze versies’

Sinds 2017 houdt zangeres Billie Eilish elk jaar een interview met Vanity Fair. Het interview begint met de simpele vraag: ‘Hoe heet je?’ Op het scherm is Billie Eilish zes keer te zien, steeds met een andere haarkleur.

Afbeelding

Nog geen groen pensioen

Pointer is het onderzoeksjournalistieke programma van KRO-NCRV, waarin men licht probeert te werpen op actuele onderwerpen en misstanden. In Pointer Special trekt men aan de bel over ‘vieze pensioenen’.

Afbeelding

Verhaal over vriendschap

Een speelfilm tegen de achtergrond van de imposante Mont Ventoux – dat kan intens worden. Helaas gebeurt dat niet bij de verfilming van Bert Wagendorps bestseller.

Afbeelding

Marokkaanse Amsterdammer bestraft ‘reljeugd’ op TikTok. ‘Waarom moeten wij het altijd verpesten?’

Mourad Baddaou is een bekend gezicht voor veel moslims in Amsterdam West. Hij sprak zich in een video uit tegen de rellen die plaatsvonden nadat het Marokkaanse team de WK-wedstrijd tegen België had gewonnen.