Tegen betaling knuffelen, in Japan gebeurt het

Recensie
Dit programma mag dan Let’s talk about sex heten, maar in de eerste aflevering komt er nog maar weinig seks ter sprake. Presentatrice Lieve Blancquaert strijkt namelijk neer in Japan, en daar zijn ontzettend veel singles.
Marinde van der Breggen
vrijdag 8 juli 2022 om 03:46
De Japanse IT’er Mitsu en zijn ingehuurde date.
De Japanse IT’er Mitsu en zijn ingehuurde date. beeld vpro

Meer dan de helft van de jongeren in Japan is single. En dan niet het soort single dat elk weekend een nieuwe scharrel opdoet in de kroeg. Nee, single zijn in Japan betekent echt alleen. De mannen lijken verlegen, de vrouwen veeleisend. En dus nemen jongeren hun toevlucht tot diensten als rent a girlfriend, cursussen hoe om te gaan met vrouwen en hoe aantrekkelijk te zijn voor mannen, en door de overheid georganiseerde evenementen waar het de bedoeling is zoveel mogelijk telefoonnummers van andere singles te scoren.

Je zou zeggen dat het simpel is: een evenement met alleen maar singles, mannen en vrouwen die op zoek zijn naar een partner, daar moeten de feromonen, hormonen en telefoonnummers toch in het rond vliegen? Niet in Japan. Er ont..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.