Waarom zou je als wielerliefhebber naar podcast De Kopgroep luisteren?

Recensie
Mart Smeets was jarenlang de stem bij de Tour de France. Hij gaf commentaar bij de etappes en ging later De Avondetappe presenteren. Wie nu de stem van Smeets tijdens de Tour wil horen, kan luisteren naar podcast De Kopgroep. Daarin bespreekt hij met politiek verslaggever Joost Vullings en Maxim Horssels van WielerFlits of NOS-journalist Martijn Hendriks de etappes en vertelt Smeets over de rijke geschiedenis van de Tour de France.
Jasper den Boon
vrijdag 8 juli 2022 om 02:00
Afbeelding
beeld avrotros

De podcast begint met een inleidend zinnetje van een van de heren dat de toon zet op een manier die doet denken aan de inleiding van Met Het Oog Op Morgen. Nadat Yves Lampaert de openingstijdrit won, opende Smeets met: ‘De eerste keer deze week dat ik blij werd van een boerenzoon’, refererend aan de boerenprotesten eerder die week.

Vullings leidt de gesprekken die het trio heeft. In podcastland is hij vooral bekend van De Stemming van Vullings en Van der Wulp, een grote politieke podcast. Het lijkt alsof De Kopgroep voor Vullings even het moment is dat hij gewoon lekker over zijn hobby kan praten: wielrennen kijken. Daarmee zet hij de positieve toon.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vragen stellen aan kunstmatige gesprekspartner ChatGPT, die nog niet altijd een antwoord klaar heeft

Vorige week heeft OpenAI een betaversie van hun chatbot ChatGPT, een geautomatiseerde gesprekspartner, gelanceerd. Je kunt de chatbot vragen stellen als ‘leg aan een kind van tien uit hoe een verbrandingsmotor werkt’.

Afbeelding

Nederlandse Roald Dahl levert een jeugdserie met lef: ‘Geen voorzichtig verhaal waarin alles deugt’

Na het succesvolle boek, is er nu de tv-serie Lampje. De duurste serie ooit bij de publieke omroep vertelt het verhaal van Emilia die vrienden wordt met een jongen met een vissenstaart. ‘Lampje is geen lievig verhaal.’

Afbeelding

André Rieu terug op televisie met ‘Welcome to my world’. Alles voor de muziek

We zien hoe hij, steeds met een glimlach en een Limburgse accent dat net zo golft als zijn haar, de klappen probeert op te vangen en goed voor zijn personeel probeert te zorgen.

Afbeelding

Mopshondje Noodle inspireerde miljoenen: zijn overlijden is groot nieuws

Dit spel kon niet eeuwig doorgaan. ‘Hallo allemaal’, begint het duidelijk geëmotioneerde baasje Jonathan Graziano in de nieuwste video op TikTok. ‘Het spijt me dat ik dit moet meedelen.’

Afbeelding

De documentaire ‘Luc’ laat een rauw beeld zien, maar Lucas blijft positief. ‘Alles komt goed’

Voor de zoveelste keer loopt Lucas weg uit de gesloten jeugdinstelling. In de documentaire Luc brengt filmmaker Tim Bary tijd door met Lucas, voordat hij hem terugbrengt. Het levert een bijzonder beeld op.

Afbeelding

Hoogtepunt van Netflixserie Wednesday is de bijzondere dans van de hoofdrolspeelster

Aan de dansscène van actrice Jenna Ortega uit de serie ‘Wednesday’ kwam geen choreograaf aan te pas. Toch wordt de scène miljoenen keren bekeken op Facebook, YouTube, Twitter - overal waar Netflix de beelden deelt