Mijlpaal: serie Stranger Things meer dan een miljard uur bekeken op Netflix

Nieuws
Het vierde en meest recente seizoen van de hitserie Stranger Things is in totaal meer dan een miljard uur bekeken. Hiermee is de serie de eerste Engelstalige show op Netflix ooit die deze mijlpaal haalt. De serie is zo populair dat de servers van Netflix tijdelijk overbelast raakten toen Stranger Things-fans vrijdag massaal de nieuwste afleveringen probeerden te kijken.
Jort van Slooten
woensdag 6 juli 2022 om 17:18
De Netflixservers raakten overbelast door de vele Stranger Things kijkers.
De Netflixservers raakten overbelast door de vele Stranger Things kijkers. beeld afp / Yuki Iwamura

De Netflixserie Stranger Things speelt zich af in het kleine fictieve stadje Hawkins in de jaren tachtig en volgt een groepje kinderen die het opnemen tegen monsters afkomstig uit een onzichtbare dimensie. Het eerste seizoen van de Stephen King-achtige serie verscheen in 2016 en werd vrijwel direct een grote hit voor het streamingplatform. Drie jaar na het verschijnen van het derde seizoen in 2019, is de serie nog altijd razend populair. 

Bij elkaar opgeteld is het vierde seizoen in de eerste 28 dagen na de lancering nu ruim 1.15 miljard uur afgespeeld. Daarmee haalt het seizoen de op één na meeste kijkuren achter de Zuid-Koreaanse serie Squid Game die 1.65 miljard uur. Ter vergelijking: de Netflixserie die op de derde plaats sta..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Aftocht uit Afghanistan

De VPRO zendt in twee delen de nieuwe docu Leaving Afghanistan uit. Een sterke titel met een dubbele betekenis. Gaat het om het vertrek van de geallieerden uit het land? Of lieten de geallieerden Afghanistan in de steek?

Afbeelding

Bloemist Jay geeft volgers inkijkje in zijn werk

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: filmpjes van Jay waarin hij zijn online volgers meeneemt in zijn werk als bloemist.

Afbeelding

Kinderen nemen kijkje in mortuarium: rondhuppelen op een plek waar veel volwassenen van gruwelen

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: kinderen krijgen een rondleiding in het mortuarium van het Radboudumc in Nijmegen. ‘Wat heb ik genoten’, schrijft Floortje.

Afbeelding

Monster of schepsel?

De film The Shape of Water is weinig hoopvol over de mens. Als de liefde wint, is dat slechts na een bittere strijd tegen het kwaad.

Afbeelding

zes seizoenen en een film

Al sinds de slotaflevering van de komische serie Community in 2015 wordt er door de makers en fans gesproken over een speelfilm. Nu, zeven jaar later, is de film eindelijk in de maak. Community volgt de egocentrische advocaat Jeff Winger (Joel McHale).

Afbeelding

Waarom Andrea Arnold vier jaar lang een koe filmde: ‘Wat is er mis met oud worden en sterven?’

Waarom besluit een gelauwerde Britse regisseur Hollywood te verruilen voor een boerderij in het Engelse Kent om vier jaar lang een koe te filmen? Vanaf vandaag draait Cow in de bioscoop. De eerste documentaire van Andrea Arnold (61).