Nederlands succes, even niet bij formule 1 maar wél bij Tour en Wimbledon

Recensie
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: vier Nederlandse sportmannen die uitblinken tijdens de toptoernooien Tour de France en Wimbledon.
Mara Wienke
maandag 4 juli 2022 om 19:36 aangepast 20:07
De grote verrassing van Wimbledon: de Nederlandse tennisser Tim van Rijthoven.
De grote verrassing van Wimbledon: de Nederlandse tennisser Tim van Rijthoven. beeld afp / Adrian Dennis

Tim van Rijthoven. Die Nederlandse naam gonst sinds dit weekend veel rond op Twitter, haastig getypt door Nederlandse en internationale kijkers van tennistoernooi Wimbledon. Van Rijthoven is 25 jaar oud en was tot een paar weken terug geen algemeen bekende naam. Nu stond hij in de vierde ronde van één van de belangrijkste tennistoernooien ter wereld, op het beroemde Britse gras. Aan de andere kant van het net wachtte niemand minder dan Novak Djokovic, een grote favoriet. De man die dit toernooi al zes keer won.
Voor Djokovic stond de voordeur open met een rode loper ervoor. Dat hij de vierde ronde haalde was niet verrassend.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Nummer van popgroep Ch!pz uit 2005 breekt weer door dankzij TikTok

Het nummer ‘1001 Arabian nights’ is een hit op TikTok. Eigenlijk komt het nummer uit 2005, van een album van de Nederlandse popgroep Ch!pz. Daarna verdwenen ze van het toneel. Maar TikTok brengt daar nu verandering in.

Afbeelding

Overvallen worden door de komst van een kind. ‘Je staat er helemaal open voor: ik ga van jou houden’

Jozef werd overvallen door de aankondiging van Maria’s zwangerschap. Hoewel zijn situatie iets anders was dan die van presentator Joris Linssen, herkent dat gevoel: overvallen worden door de komst van een kind.

Afbeelding

Zangeres Billie Eilish houdt voor het zesde jaar op rij hetzelfde interview. ‘Ik mis al deze versies’

Sinds 2017 houdt zangeres Billie Eilish elk jaar een interview met Vanity Fair. Het interview begint met de simpele vraag: ‘Hoe heet je?’ Op het scherm is Billie Eilish zes keer te zien, steeds met een andere haarkleur.

Afbeelding

Nog geen groen pensioen

Pointer is het onderzoeksjournalistieke programma van KRO-NCRV, waarin men licht probeert te werpen op actuele onderwerpen en misstanden. In Pointer Special trekt men aan de bel over ‘vieze pensioenen’.

Afbeelding

Verhaal over vriendschap

Een speelfilm tegen de achtergrond van de imposante Mont Ventoux – dat kan intens worden. Helaas gebeurt dat niet bij de verfilming van Bert Wagendorps bestseller.

Afbeelding

Marokkaanse Amsterdammer bestraft ‘reljeugd’ op TikTok. ‘Waarom moeten wij het altijd verpesten?’

Mourad Baddaou is een bekend gezicht voor veel moslims in Amsterdam West. Hij sprak zich in een video uit tegen de rellen die plaatsvonden nadat het Marokkaanse team de WK-wedstrijd tegen België had gewonnen.