Straatfotograaf Jean Black deelt zijn werk op TikTok

Recensie
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: een straatfotograaf die zijn werk deelt op TikTok, en daarmee steeds meer bekendheid krijgt.
Suzanna de Vries
maandag 4 juli 2022 om 04:21 aangepast 07:02
Afbeelding
beeld tiktok / @iamjeanblack

Fotograaf Jean Black heeft een TikTok-account met meer dan 900.000 volgers. Bijna elke dag plaatst de fotograaf korte video’s waarin hij door de straten van Parijs loopt en willekeurige mensen aanspreekt die hij tegenkomt. De meeste video’s begint hij met de vraag of degene die tegenover hem staat Engels spreekt. Hij stelt zichzelf voor en vraagt de naam van degene die hij aanspreekt. Jean vertelt dat hij straatfotograaf is, en vraagt of hij gratis en voor niets een foto kan maken voor degene. De meeste foto’s komen er prachtig uit. Dat is nog eens wat anders dan een toeristisch kiekje voor de Eiffeltoren. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Marokkaanse Amsterdammer bestraft ‘reljeugd’ op TikTok. ‘Waarom moeten wij het altijd verpesten?’

Mourad Baddaou is een bekend gezicht voor veel moslims in Amsterdam West. Hij sprak zich in een video uit tegen de rellen die plaatsvonden nadat het Marokkaanse team de WK-wedstrijd tegen België had gewonnen.

Afbeelding

Zangeres Christine McVie vol lof herdacht

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: het overlijden van zangeres Christine McVie.

Afbeelding

BeReal is uitgeroepen tot de beste app van 2022, ondanks kritiek over privacy

Het is betekenisvol dat er een award gaat naar een buitenbeentje in het socialemedialandschap: BeReal. Het lijkt alsof er een herijking plaatsvindt in het veld van sociale media.

Afbeelding

De jongen met de helm

De eerste dag op school is voor iedereen spannend, maar zeker als je August Pullman bent, een 10-jarige jongen met een misvormd gezicht.

Afbeelding

waarom hulp tekortschiet

De EO-documentaireserie Verloren Kinderen maakte vorige week de nodige reacties los op sociale media. In de serie volgt documentairemaker Sahar Meradji maandenlang drie zogenoemde probleemgezinnen. In Nederland groeien meer dan 80.000 kinderen op in dit soort gezinnen.

Afbeelding

Weg met de zoetsappigheid. Waarom is de antifeestdagenfilm zo populair?

Alleen al dit jaar gaan er zo’n 170 nieuwe kerstfilms in première. De meeste daarvan zijn romantische komedies, maar lang niet allemaal. Er is een heel genre aan duistere films die inspelen op ‘kersthaat’.