Recensie
Voor roestige lezers, vakantielezers, boekenverslinders en alle andere typen lezers is de podcast Drie boeken een aanrader. Daarin spreekt Wim Oosterlinck boekenliefhebbers (schrijvers, hoogleraren, politici et cetera) over de drie boeken die je volgens hen gelezen móét hebben, en ondertussen gaat het gesprek à la het radioprogramma Kunststof ook over henzelf. Op een enkele Nederlander na (Freek de Jonge) zijn de gasten van Oosterlinck Vlamingen, dus je moet het Vlaams wel appreciëren om deze podcast op waarde te kunnen schatten. De gesprekken, die om en nabij een uur duren, zijn door de insteek van alle hyperigheid ontdaan. Zo draagt auteur Kristien Hemmerechts in aflevering 88 een sonnet van Shakespeare, een gedicht van Keats en een roman van Dostojevski aan. Oosterlinck is van de lange adem, dus er staan al bijna 150 afleveringen online. ◀
Helga van Kooten
zaterdag 25 juni 2022 om 04:21
Podcast 'Drie boeken'
Podcast 'Drie boeken' beeld nd

podcast

Boekenpraat

Drie boeken

Wim Oosterlinck. Te beluisteren via wimoosterlinck.wordpress.com en de bekende podcastkanalen.

podcast

Boekenpraat

Drie boeken

Wim Oosterlinck. Te beluisteren via wimoosterlinck.wordpress.com en de bekende podcastkanalen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Op zoek naar de waarheid in de serie Rampvlucht

Het was dinsdag dertig jaar geleden, dat vlucht LY-1862 in twee flats in de Bijlmer is gecrasht. In de documentaire Rampvlucht wordt de lange en mysterieuze politieke nasleep van deze ramp in beeld gebracht.

Afbeelding

Try Guys maken een moeilijke tijd door: ‘Ik heb spijt van alle pijn die mijn acties mogelijk hebben veroorzaakt’

In een emotioneel beladen video leggen de Try Guys zelf uit waarom er dingen gaan veranderen rondom hun populaire YouTube-kanaal. En dat heeft alles met Ned - een van de vier - te maken.

Afbeelding

In Brandstof vertellen jongvolwassenen wat hun mentale klachten met hen doen’

Tijdens de coronacrisis, waarin contactmomenten zo veel mogelijk werden beperkt, nam het aantal jongeren met depressieve klachten toe. Hoe is het om jong te zijn en een burn-out te krijgen?

Afbeelding

‘Best BeReals’ deelt op Twitter de opmerkelijkste BeReal-kiekjes

De Twitterpagina Best BeReals vermaakt ruim 600.000 volgers met de beste kiekjes van het populaire platform. De oproep ‘wees echt’ wordt soms heel creatief ingevuld ...

Afbeelding

De Marilyn Monroe-biopic: Van must watch tot een aanfluiting

De reacties op de onlangs uitgekomen film Blonde, over het leven van Marilyn Monroe, liggen erg ver uit elkaar, zeker op sociale media. Wat zijn daar de redenen van?

Afbeelding

Goede, oude opera

Aria van Omroep MAX verdient geen prijs voor originaliteit. De opera-talentenjacht laat zien dat je aan een beproefd concept en een sterke uitvoering van klassiekers meer hebt. Naast deze schatten verbleekt originaliteit als een overschat begrip.