Creatieve oplossing van som uit groep 3

Nieuws
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: een creatief opgeloste rekensom krijgt van meester Ivan, en van zijn volgers, een tien.
Wouter van der Toorn
donderdag 23 juni 2022 om 04:21
twitter
twitter beeld twitter

Ivan Lindekens, docent van het eerste leerjaar op de basisschool (vergelijkbaar met groep 3 in Nederland) deelt op Twitter een oplossing van een toets van een leerling uit zijn klas. De opdracht was als volgt: schrijf de getallen van groot naar klein: 7, 1, 4, 9, 3, 5. 

De oplossing? In plaats van de cijfers op volgorde te zetten, had de leerling de 7 in het groot geschreven, en de volgende getallen steeds kleiner. ‘Ik zou het een dikke tien geven’, zo schrijft hij. 

Veel mensen zijn het eens dat het een mooie creatieve oplossing is van de vraag. De tweet krijgt duizenden hartjes. 

‘Dit is precies een van de redenen waarom toetsen ontwerpen zo moeilijk is!’, schrijft Leonie. 

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Op zoek naar de waarheid in de serie Rampvlucht

Het was dinsdag dertig jaar geleden, dat vlucht LY-1862 in twee flats in de Bijlmer is gecrasht. In de documentaire Rampvlucht wordt de lange en mysterieuze politieke nasleep van deze ramp in beeld gebracht.

Afbeelding

Try Guys maken een moeilijke tijd door: ‘Ik heb spijt van alle pijn die mijn acties mogelijk hebben veroorzaakt’

In een emotioneel beladen video leggen de Try Guys zelf uit waarom er dingen gaan veranderen rondom hun populaire YouTube-kanaal. En dat heeft alles met Ned - een van de vier - te maken.

Afbeelding

In Brandstof vertellen jongvolwassenen wat hun mentale klachten met hen doen’

Tijdens de coronacrisis, waarin contactmomenten zo veel mogelijk werden beperkt, nam het aantal jongeren met depressieve klachten toe. Hoe is het om jong te zijn en een burn-out te krijgen?

Afbeelding

‘Best BeReals’ deelt op Twitter de opmerkelijkste BeReal-kiekjes

De Twitterpagina Best BeReals vermaakt ruim 600.000 volgers met de beste kiekjes van het populaire platform. De oproep ‘wees echt’ wordt soms heel creatief ingevuld ...

Afbeelding

De Marilyn Monroe-biopic: Van must watch tot een aanfluiting

De reacties op de onlangs uitgekomen film Blonde, over het leven van Marilyn Monroe, liggen erg ver uit elkaar, zeker op sociale media. Wat zijn daar de redenen van?

Afbeelding

Goede, oude opera

Aria van Omroep MAX verdient geen prijs voor originaliteit. De opera-talentenjacht laat zien dat je aan een beproefd concept en een sterke uitvoering van klassiekers meer hebt. Naast deze schatten verbleekt originaliteit als een overschat begrip.