Viral: Computer genereert creatieve plaatjes bij opgeven van beschrijving

Nieuws
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: met kunstmatige intelligentie creatief photoshoppen.
Wouter van der Toorn
woensdag 15 juni 2022 om 16:45
Afbeelding
beeld instagram

Het was deze week opzienbarend nieuws: ‘LaMDA’, een Google Chatbot, zou zelfbewustzijn hebben ontwikkeld. De programmeur die werkte aan het programma, was er ondersteboven van en deelde een deel van het gesprek. 

Aan The Washington Post vertelde hij: ‘Als ik niet zelf wist dat ik met een computerprogramma in gesprek was, een programma dat we zelf recentelijk hebben ontwikkeld, zou ik denken dat het een kind van 7 of 8 jaar oud was.’ 

Google is het echter niet eens met die inschatting en staat ook niet achter de berichtgeving. Ze hebben de man op non-actief gezet. Er is wel wat gaande op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), niet alleen bij Google. Deze week wordt Reddit en Twitter overspoeld met plaatjes van Dall-E. Dat heeft ook ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Try Guys maken een moeilijke tijd door

In een emotioneel beladen video leggen de Try Guys zelf uit waarom er dingen gaan veranderen rondom hun populaire YouTube-kanaal. En dat heeft alles met Ned - een van de vier - te maken.

Afbeelding

In Brandstof vertellen jongvolwassenen wat hun mentale klachten met hen doen’

Tijdens de coronacrisis, waarin contactmomenten zo veel mogelijk werden beperkt, nam het aantal jongeren met depressieve klachten toe. Hoe is het om jong te zijn en een burn-out te krijgen?

Afbeelding

‘Best BeReals’ deelt op Twitter de opmerkelijkste BeReal-kiekjes

De Twitterpagina Best BeReals vermaakt ruim 600.000 volgers met de beste kiekjes van het populaire platform. De oproep ‘wees echt’ wordt soms heel creatief ingevuld ...

Afbeelding

De Marilyn Monroe-biopic: Van must watch tot een aanfluiting

De reacties op de onlangs uitgekomen film Blonde, over het leven van Marilyn Monroe, liggen erg ver uit elkaar, zeker op sociale media. Wat zijn daar de redenen van?

Afbeelding

Goede, oude opera

Aria van Omroep MAX verdient geen prijs voor originaliteit. De opera-talentenjacht laat zien dat je aan een beproefd concept en een sterke uitvoering van klassiekers meer hebt. Naast deze schatten verbleekt originaliteit als een overschat begrip.

Afbeelding

Zondag op tv: Robot of mens? Ook het tweede seizoen van Zenith is spannend

De jeugdserie Zenith is vanaf de eerste minuut spannend. Flikkerende tl-verlichting, een meisje dat plotseling verdwijnt en een vreemd verhaal van robots die zich onder de mensen zouden begeven. Wat is hier aan de hand?