Viral: Computer genereert creatieve plaatjes bij opgeven van beschrijving

Nieuws
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: met kunstmatige intelligentie creatief photoshoppen.
Wouter van der Toorn
woensdag 15 juni 2022 om 16:45
Afbeelding
beeld instagram

Het was deze week opzienbarend nieuws: ‘LaMDA’, een Google Chatbot, zou zelfbewustzijn hebben ontwikkeld. De programmeur die werkte aan het programma, was er ondersteboven van en deelde een deel van het gesprek. 

Aan The Washington Post vertelde hij: ‘Als ik niet zelf wist dat ik met een computerprogramma in gesprek was, een programma dat we zelf recentelijk hebben ontwikkeld, zou ik denken dat het een kind van 7 of 8 jaar oud was.’ 

Google is het echter niet eens met die inschatting en staat ook niet achter de berichtgeving. Ze hebben de man op non-actief gezet. Er is wel wat gaande op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), niet alleen bij Google. Deze week wordt Reddit en Twitter overspoeld met plaatjes van Dall-E. Dat heeft ook ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Mevrouw Post zit in een verpleeghuis: 'De mensen zijn knettergek. Het is hier net een gesticht'

Samen met haar drie kanaries is mevrouw Post onlangs in een verpleeghuis komen wonen. Sarah en David delen op LinkedIn hoe zij haar nieuwe thuis tijdens een bewonersoverleg evalueert.

Afbeelding

Getraumatiseerde vader

Op een tedere, intieme en emotionele manier vertelt regisseur Wiam Al-Zabari in Mijn vader, Nour en ik over zijn relaties met zijn vader en zijn zoon, die door een vluchtelingentrauma geplaagd worden.

Afbeelding

Rutger Bregman vindt dat Formule 1 coureur Max Verstappen beter in de spiegel moet kijken

Niet iedereen neemt het Rutger Bregman in dank af als hij op LinkedIn stevige kritiek deelt op Max Verstappen. De gigantische belastingontwijking van de coureur is hem een doorn in het oog.

Afbeelding

Gwen herstelde van een eetstoornis. 'Lekker boeiend als je een paar kilo zwaarder bent deze zomer'

Twee keer per dag naar de sportschool, tussendoor een uur wandelen en alleen supergezond eten. In een poging 'fitgirl' te worden, kregen Yvonne (29) en Gwen (27) orthorexia, een obsessieve eetstoornis.

Afbeelding

Martin Scorsese gaat film maken over Jezus na bezoek aan paus Franciscus

Meesterregisseur Martin Scorsese (80) wil opnieuw een film over Jezus maken. Dat schrijft vakblad Variety. Scorsese liet dat voornemen weten nadat hij zaterdag een ontmoeting had met paus Franciscus.

Afbeelding

Vrouw confronteert racistische man naast haar in het vliegtuig

Een video waarin een vrouw haar buurman in het vliegtuig confronteert met racistisch gedrag, gaat viral op TikTok. 'ik wil dat jij je zo oncomfortabel voelt zoals ik mij nu voel.'