Het grote verband zoeken in nieuw programma Matthijs van Nieuwkerk

Recensie
Welke kleur heeft de onderste baan van de Oekraïense vlag? Wat is, zo wordt wel beweerd, het meest veelzijdige stukje vlees? Onder welke naam brengt Google een lijn van smarthome-producten uit? Wie jammert veelvuldig dat het niet eerlijk is ‘dat zij groot zijn en hij klein is’? Als u de antwoorden weet, mag u vervolgens het verband gaan zoeken tussen die vier uitkomsten. Als dat lukt, dan is ‘the connection’ gevonden.
redactie nd
vrijdag 20 mei 2022 om 17:48
Afbeelding
beeld bnnvara / Olivier Thijssen

Sinds Matthijs van Nieuwkerk in 2020 na vijftien jaar afscheid nam van het uiterst succesvolle De Wereld Draait Door, lijkt het of hij op tv-gebied vooral nog maakt waar hij zin in heeft. In meerdere programma’s, zoals Chansons en Matthijs Gaat Door, kan hij uitpakken waar het zijn liefde voor muziek betreft. 

Vanaf vandaag mag hij zich ontpoppen als quizmaster. The Connection is duidelijk gemaakt voor mensen met een lenige geest. Niet alleen gaan de vragen alle kanten op – geschiedenis, popcultuur, sport, film en automerken, het zit er allemaal in – ook blijkt telkens weer dat een antwoord in zichzelf nog geen antwoord is. Steeds worden meerdere antwoorden samengepakt en wordt de deelnemers gevraagd het verband tussen die versch..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Aftocht uit Afghanistan

De VPRO zendt in twee delen de nieuwe docu Leaving Afghanistan uit. Een sterke titel met een dubbele betekenis. Gaat het om het vertrek van de geallieerden uit het land? Of lieten de geallieerden Afghanistan in de steek?

Afbeelding

Bloemist Jay geeft volgers inkijkje in zijn werk

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: filmpjes van Jay waarin hij zijn online volgers meeneemt in zijn werk als bloemist.

Afbeelding

Kinderen nemen kijkje in mortuarium: rondhuppelen op een plek waar veel volwassenen van gruwelen

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: kinderen krijgen een rondleiding in het mortuarium van het Radboudumc in Nijmegen. ‘Wat heb ik genoten’, schrijft Floortje.

Afbeelding

Monster of schepsel?

De film The Shape of Water is weinig hoopvol over de mens. Als de liefde wint, is dat slechts na een bittere strijd tegen het kwaad.

Afbeelding

zes seizoenen en een film

Al sinds de slotaflevering van de komische serie Community in 2015 wordt er door de makers en fans gesproken over een speelfilm. Nu, zeven jaar later, is de film eindelijk in de maak. Community volgt de egocentrische advocaat Jeff Winger (Joel McHale).

Afbeelding

Waarom Andrea Arnold vier jaar lang een koe filmde: ‘Wat is er mis met oud worden en sterven?’

Waarom besluit een gelauwerde Britse regisseur Hollywood te verruilen voor een boerderij in het Engelse Kent om vier jaar lang een koe te filmen? Vanaf vandaag draait Cow in de bioscoop. De eerste documentaire van Andrea Arnold (61).