Vanavond op tv: Kun je lhbti’er zijn én moslim?

Recensie
Haroon Ali is homo, en islamitisch opgevoed. Toen hij ruim vijftien jaar geleden uit de kast kwam, zei hij de islam vaarwel. Voor hem ging zijn geaardheid niet samen met zijn geloof. Maar hoe is dat nu? Kun je lhbti’er zijn én moslim?
Marinde van der Breggen
donderdag 19 mei 2022 om 04:21
Afbeelding
beeld ntr

Nederland is zo tolerant, zeggen we vaak. Maar ook hier krijgen homo’s, lesbiennes en transgenders te maken met geweld. Soms van autochtone Nederlanders, maar vaak ook van jongeren met een islamitische achtergrond. Want de islam en homoseksualiteit is in veel gevallen niet zo’n goede combinatie. 

Het is lastig hier een gesprek over te voeren omdat niemand wil stigmatiseren en discrimineren, en er dus het liefst omheen praat dat het vaak gaat om Marokkaanse jongeren (blijkt uit onderzoek, vertelt een socioloog) - vandaar de titel van deze documentaire: Het M-woord.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Aftocht uit Afghanistan

De VPRO zendt in twee delen de nieuwe docu Leaving Afghanistan uit. Een sterke titel met een dubbele betekenis. Gaat het om het vertrek van de geallieerden uit het land? Of lieten de geallieerden Afghanistan in de steek?

Afbeelding

Bloemist Jay geeft volgers inkijkje in zijn werk

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: filmpjes van Jay waarin hij zijn online volgers meeneemt in zijn werk als bloemist.

Afbeelding

Kinderen nemen kijkje in mortuarium: rondhuppelen op een plek waar veel volwassenen van gruwelen

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: kinderen krijgen een rondleiding in het mortuarium van het Radboudumc in Nijmegen. ‘Wat heb ik genoten’, schrijft Floortje.

Afbeelding

Monster of schepsel?

De film The Shape of Water is weinig hoopvol over de mens. Als de liefde wint, is dat slechts na een bittere strijd tegen het kwaad.

Afbeelding

zes seizoenen en een film

Al sinds de slotaflevering van de komische serie Community in 2015 wordt er door de makers en fans gesproken over een speelfilm. Nu, zeven jaar later, is de film eindelijk in de maak. Community volgt de egocentrische advocaat Jeff Winger (Joel McHale).

Afbeelding

Waarom Andrea Arnold vier jaar lang een koe filmde: ‘Wat is er mis met oud worden en sterven?’

Waarom besluit een gelauwerde Britse regisseur Hollywood te verruilen voor een boerderij in het Engelse Kent om vier jaar lang een koe te filmen? Vanaf vandaag draait Cow in de bioscoop. De eerste documentaire van Andrea Arnold (61).