Publiekelijk gevecht: Elon Musk tegenover Twitter

Achtergrond
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: Elon Musk en Twitter vechten hun meningsverschil publiekelijk uit.
redactie nd
woensdag 18 mei 2022 om 04:21
Afbeelding
beeld afp / Angela Weiss

Elon Musk wil Twitter overnemen. Musk heeft een bod gedaan van 44 miljard dollar en daar is Twitter mee akkoord gegaan. Toch heeft Musk nu een manier gevonden om dat bedrag mogelijk te verlagen.

Een week geleden plaatste Musk een tweet dat de deal tijdelijk op pauze staat, omdat hij zich zorgen maakt over het aantal nepaccounts op het platform. Volgens een officieel document van Twitter zou het platform voor minder dan 5 procent uit spamaccounts bestaan, maar Musk betwijfelt dat. 

Musk wil nu op een opvallende manier onderzoeken of dat klopt. Zijn team gaat een willekeurige groep van honderd Twitter-accounts bekijken om te zien hoeveel er daarvan nep zijn. Musk nodigt andere twitteraars uit om hetzelfde te doen. Zijn er teveel spamaccounts..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Op zoek naar de waarheid

Het is op vier oktober dertig jaar geleden, dat vlucht LY-1862 in twee flats in de Bijlmer is gecrasht. In de documentaire Rampvlucht wordt de lange en mysterieuze politieke nasleep van deze ramp in beeld gebracht.

Afbeelding

Try Guys maken een moeilijke tijd door: ‘Ik heb spijt van alle pijn die mijn acties mogelijk hebben veroorzaakt’

In een emotioneel beladen video leggen de Try Guys zelf uit waarom er dingen gaan veranderen rondom hun populaire YouTube-kanaal. En dat heeft alles met Ned - een van de vier - te maken.

Afbeelding

In Brandstof vertellen jongvolwassenen wat hun mentale klachten met hen doen’

Tijdens de coronacrisis, waarin contactmomenten zo veel mogelijk werden beperkt, nam het aantal jongeren met depressieve klachten toe. Hoe is het om jong te zijn en een burn-out te krijgen?

Afbeelding

‘Best BeReals’ deelt op Twitter de opmerkelijkste BeReal-kiekjes

De Twitterpagina Best BeReals vermaakt ruim 600.000 volgers met de beste kiekjes van het populaire platform. De oproep ‘wees echt’ wordt soms heel creatief ingevuld ...

Afbeelding

De Marilyn Monroe-biopic: Van must watch tot een aanfluiting

De reacties op de onlangs uitgekomen film Blonde, over het leven van Marilyn Monroe, liggen erg ver uit elkaar, zeker op sociale media. Wat zijn daar de redenen van?

Afbeelding

Goede, oude opera

Aria van Omroep MAX verdient geen prijs voor originaliteit. De opera-talentenjacht laat zien dat je aan een beproefd concept en een sterke uitvoering van klassiekers meer hebt. Naast deze schatten verbleekt originaliteit als een overschat begrip.