Viral: Kun je op basis van statistieken zeggen wie het beste Kamerlid is?

Nieuws
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: Kun je op basis van statistieken zeggen wie het beste Kamerlid is?
Jasper den Boon
maandag 30 augustus 2021 om 02:01 aangepast 06:53
Nationale Politiek Index
Nationale Politiek Index beeld nationale politieke index

Is het mogelijk om op basis van objectieve data te zeggen wie het waardevolste Tweede Kamerlid is? Journalist Ton F. van Dijk en Frank van Kooten, medeoprichter van de partij Splinter, hebben dat als doel gesteld met de Nationale Politieke Index. Volgens hen is politiek vooral vertier op de televisie, maar hoe scoren Kamerleden nou echt? Door statistieken te verzamelen willen Van Dijk en Van Kooten kiezers inzicht geven in hoe politici invulling geven aan hun Kamerlidmaatschap. Daarbij kijken ze naar de wetgevende taak, bijvoorbeeld hoeveel initiatiefnota’s het Kamerlid indient. De controlerende taak, met statistieken als het aantal Kamervragen en moties, en de volksvertegenwoordiging: aanwezigheid bij debatten en andere activiteiten in ..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Het gevaar van parasociale relaties met bekende mensen. 'Diegene kent jou niet'

Mede dankzij sociale media zijn zogenaamde parasociale relaties steeds normaler geworden de afgelopen jaren. Parasociale relaties ontstaan wanneer een fan een eenzijdige gehechtheid heeft aan een bekend persoon.

Afbeelding

Bon voyage naar Frankrijk

In Enkeltje Verweggistan volgt Anne-Mar Zwart kinderen die op het punt staan met hun gezin te emigreren. Dat is voor hen een behoorlijke verandering: afscheid nemen van je klas, van je allerbeste vrienden en ook nog een nieuwe taal leren.

Afbeelding

Zondag op tv: Argos buigt zich over de beeldvorming rondom het Syndroom van Down

Er zijn tegenwoordig allerlei programma’s op tv waarin mensen met het syndroom van Down een grote rol spelen. Het zijn altijd vrolijke mensen die zichzelf redelijk kunnen redden. Geeft dat wel een eerlijk beeld?

Afbeelding

Youtuber in de problemen na 'exposen' daders van dodelijke ontgroening: 'Heksenjacht'

Een Belgische youtuber zorgt voor veel chaos nadat hij in een video de identiteiten onthult van betrokkenen bij een ontgroening met dodelijke afloop in 2018.

Afbeelding

Mevrouw Post zit in een verpleeghuis: 'De mensen zijn knettergek. Het is hier net een gesticht'

Samen met haar drie kanaries is mevrouw Post onlangs in een verpleeghuis komen wonen. Sarah en David delen op LinkedIn hoe zij haar nieuwe thuis tijdens een bewonersoverleg evalueert.

Afbeelding

Getraumatiseerde vader

Op een tedere, intieme en emotionele manier vertelt regisseur Wiam Al-Zabari in Mijn vader, Nour en ik over zijn relaties met zijn vader en zijn zoon, die door een vluchtelingentrauma geplaagd worden.