Vanavond op televisie: Boeren in het buitenland

Recensie
De grootste paardenfokkerij in Europa bezoeken: dat is voor paardenfokker Steffi, bekend uit Boer zoekt vrouw, een droom die uitkomt.
redactie nd
donderdag 18 maart 2021 om 03:00
Afbeelding
beeld kro-ncrv

In Denemarken, waar boeren nog de ruimte hebben, is de grootste paardenfokkerij van Europa te vinden. Dit is het bedrijf van Andreas. Hij is scout en koopt jonge dressuurpaarden en leidt talentvolle ruiters op. Twaalf jaar geleden begon hij, met een lening van zeven tot acht miljoen euro. Inmiddels heeft hij een groot, luxe bedrijf met 650 paarden en meer dan honderd medewerkers.

In deze tweede aflevering van Onze boerderij in Europa reizen de Brabantse paardenfokker Steffi en haar vriend Roel met een tot camper omgebouwde bus naar dit bedrijf. Het idee van dit programma is dat Nederlandse boeren inspiratie opdoen bij boerenbedrijven in het buitenland. Dit zijn boeren die eerder meededen aan Boer zoekt vrouw. Steffi kree..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Het merk Marilyn Monroe was meer geliefd was dan zijzelf als persoon

Het Uur van de Wolf zendt de docu Van Norma Jeane tot Marilyn Monroe (Becoming Marilyn) uit. Deze focust op weer een ander aspect van de dame die veranderde voor de filmindustrie.

Afbeelding

Juicekanaal Yvonne Coldeweijer opnieuw in opspraak: ‘Wat een lage actie dit, bah’

Marc van der Linden deelt zijn afkeer over de oproep van ‘beroepsadder’ Yvonne Coldeweijer om spionnen naar hem toe te sturen. Voor velen is Coldeweijer met haar oproep een grens overgegaan.

Afbeelding

Wie is hier de superheld?

De realityserie over chirurgen in het Britse ziekenhuis gespecialiseerd in kankerbestrijding Royal Marsden heet Super Surgeons. Na het zien van wat deze mensen doen, kun je niet anders zeggen dan dat het superhelden zijn.

Afbeelding

Twitteraars geven nieuwe ouders advies: ‘Wijs het cynisme af’

‘Je hoeft je kind niet te vormen, maar alleen te begeleiden.’ En: ‘Investeer in je partner nu jullie relatie op de achtergrond raakt.’ Twitteraar Sahil Bloom kreeg veel reacties op zijn oproep over opvoeden.

Afbeelding

Belang van herinneringen

Een treinreis door het verleden en de toekomst. In de documentaire Ga terug en haal het gaat regisseur en filmmaker Clarice Gargard op zoek naar verzetsverhalen van zwart verzet van vroegere en huidige verzetsstrijders in Nederland, Suriname en Curaçao.

Afbeelding

Van Black Friday naar Green Friday. ‘Leer je beheersen’

De afgelopen jaren groeide de kritiek op Black Friday en de daarmee gepaarde koopdrang. Op sociale media barstte ook afgelopen weken de discussie weer los.