Bijzondere dronevideo buiten, in, door en onder een bowlinghal

Recensie
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: een dronevideo in een bowlinghal.
Mara Wienke
maandag 15 maart 2021 om 20:25
Een actieshot uit de populaire video van Christensen.
Een actieshot uit de populaire video van Christensen. beeld Jay Christensen/Instagram

In juni 2020 begon Jay Christensen uit Minneapolis met het vliegen van een FPV-drone - First Person View. Dat is een drone met een camera aan boord die de beelden live verzendt naar de bestuurder, die vanaf de grond meekijkt en stuurt. Zelf schrijft Christensen op Instagram (@jaybirdfilms) dat hij daar ‘absoluut verschrikkelijk’ slecht in was in de eerste drie maanden. Maar oefening baart kunst, en kunst is geen overdreven woord om zijn meest recente dronevideo mee te omschrijven.

Die dronevideo filmde Christensen met een team in bowlinghal Bryant-Lake in Minneapolis. Bryant-Lake heeft een retro-stijl bowlinghal, een theater en een restaurant, en al die aspecten moesten terugkomen in één video. De cultfilm The Big Lebowksi uit 19..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Nummer van popgroep Ch!pz uit 2005 breekt weer door dankzij TikTok

Het nummer ‘1001 Arabian nights’ is een hit op TikTok. Eigenlijk komt het nummer uit 2005, van een album van de Nederlandse popgroep Ch!pz. Daarna verdwenen ze van het toneel. Maar TikTok brengt daar nu verandering in.

Afbeelding

Overvallen worden door de komst van een kind. ‘Je staat er helemaal open voor: ik ga van jou houden’

Jozef werd overvallen door de aankondiging van Maria’s zwangerschap. Hoewel zijn situatie iets anders was dan die van presentator Joris Linssen, herkent dat gevoel: overvallen worden door de komst van een kind.

Afbeelding

Zangeres Billie Eilish houdt voor het zesde jaar op rij hetzelfde interview. ‘Ik mis al deze versies’

Sinds 2017 houdt zangeres Billie Eilish elk jaar een interview met Vanity Fair. Het interview begint met de simpele vraag: ‘Hoe heet je?’ Op het scherm is Billie Eilish zes keer te zien, steeds met een andere haarkleur.

Afbeelding

Nog geen groen pensioen

Pointer is het onderzoeksjournalistieke programma van KRO-NCRV, waarin men licht probeert te werpen op actuele onderwerpen en misstanden. In Pointer Special trekt men aan de bel over ‘vieze pensioenen’.

Afbeelding

Verhaal over vriendschap

Een speelfilm tegen de achtergrond van de imposante Mont Ventoux – dat kan intens worden. Helaas gebeurt dat niet bij de verfilming van Bert Wagendorps bestseller.

Afbeelding

Marokkaanse Amsterdammer bestraft ‘reljeugd’ op TikTok. ‘Waarom moeten wij het altijd verpesten?’

Mourad Baddaou is een bekend gezicht voor veel moslims in Amsterdam West. Hij sprak zich in een video uit tegen de rellen die plaatsvonden nadat het Marokkaanse team de WK-wedstrijd tegen België had gewonnen.