Luister naar

Viral: Slaap je beter met sokken aan? Dokter Jess Andrade geeft op TikTok het antwoord

Recensie
Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: antwoord op de vraag of je met sokken aan beter slaapt.
Jasper den Boon
maandag 22 februari 2021 om 03:00 aangepast 07:14
Afbeelding
beeld nd

De één heeft het echt nodig, de ander ligt alleen al wakker van het idee: slapen met je sokken aan. Maar hoe zit het nou? Ga je er beter van slapen? Of lig je de hele nacht te zweten in je bed?

Dokter Jess Andrade adviseert via TikTok en Instagram over slaapgewoonten, en maakte een TikTok-filmpje als antwoord op deze vraag. ‘We moeten het hebben over mensen die sokken dragen als ze naar bed gaan’, leidt Andrade in. ‘Sokken dragen maakt je voeten warm en daardoor openen je bloedvaten zich en koelt je lichaam af. Een koud lichaam is voor je brein een teken dat je naar bed moet. Dus mensen die sokken dragen vallen over het algemeen sneller in slaap’, concludeert de dokter, terwijl ze zichzelf in de spiegel van de toiletruimte filmt.

Met deze slotsom lijkt de kous af, maar in de reacties zijn veel mensen niet overtuigd. ‘Ik kan niet ademen als ik sokken in bed draag’, reageert iemand. Daar stemmen veel reageerders mee in. ‘Ik kan niet slapen met sokken, het is zo oncomfortabel.’ Dokter Andrade reageert: ‘Dat begrijp ik, soms voelen sokken echt raar.’ ‘Als ik met sokken slaap, zijn ze de dag erna kwijt’, reageert iemand die het met sokken slapen geen goed idee vindt.

In de reacties tekenen zich twee kampen af, er is namelijk ook een flinke groep die altijd met sokken slaapt. ‘Ik slaap al mijn hele leven met sokken aan, zelfs in de zomer.’ Iemand anders geeft twee redenen om met sokken te slapen: ‘Mijn voeten zijn veel te koud als ik het niet doe. En ik vind het vervelend als mijn blote voeten de deken raken.’ En er is altijd baas boven baas. ‘Mijn vader draagt sokken én schoenen in bed.’

Hoe het dus precies zit, blijft onduidelijk. In ieder geval heeft Andrade haar advies niet zomaar verzonnen. Ze haalt een studie uit 2006 uit Physical Behaviour aan, waarin wordt gezegd dat het helpt om je voeten op
te warmen om snel in slaap te komen. Via Instagram deelde Andrade nog drie andere tips om goed te slapen. Zorg ervoor dat je een goed
ritme hebt, creëer een rustige omgeving, en doe elke dag een fysieke activiteit.

Een kijker op TikTok heeft nog een andere slaapgerelateerde vraag: ‘Ik weet dat het vreemd klinkt, maar is het zo dat koffie je slaperig maakt in plaats van wakker?’ Een paar mensen herkennen zich hier wel in. ‘Ik weet bijna zeker dat de cafeïne je een boost geeft, maar dat je daarna instort. Maar ik zou er ook naast kunnen zitten.’ Een definitief antwoord blijft uit.

@doctorjesss

I wear socks to bed so don’t come at me im not weird

♬ presleywalker - PresleyWalker
Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Grappige en ontroerende verhalen van ontmoetingen. 'Dit klinkt als een romcom'

Op het TikTok-account @meetcutesnyc vraagt de beheerder voorbijgangers op straat in New York hoe ze elkaar hebben ontmoet. Dit levert originele, ongemakkelijke en grappige verhalen op van verschillende mensen.

Afbeelding

Mee het klooster in

In een nieuw seizoen Kloostergasten verruilen presentatrice Astrid Joosten, cabaretier Viggo Waas, schrijfster en filmmaakster Marion Bloem en chef-kok Sharon de Miranda hun dagelijks leven vol drukte voor drie dagen in de stilte en regelmaat van een klooster.

Afbeelding

Engelen in Doorn

Wie is voor jou een engel? De mensen die een zorgvakantie houden op landgoed Hydepark in Doorn weten wel raad met die vraag. 'Op het moment staat er eentje naast mij.'

Afbeelding

Wijkagenten op sociale media voor beter contact met de wijk, maar ze moeten zich wel aan regels houden

Hoe ziet een werkdag van een wijkagent eruit? Verschillende agenten geven er een inkijkje van op sociale media. 'Het is een mooie manier om te laten zien wat wij doen. Je laat zo je gezicht zien en bent benaderbaar.'

Afbeelding

Huisvrouw zijn is eervol en verdient respect, vinden deze vrouwen. Op sociale media zijn 'tradwives' in

Online lijkt een groeiend aantal vrouwen te kiezen voor een traditionele levensstijl als moeder en huisvrouw. Ze delen recepten en schoonmaaktips, zijn kritisch op modern feminisme en noemen zichzelf #tradwives – traditionele vrouwen.

Afbeelding

'Naar de gemene deler toe'

Er is een gigantische hype rondom kunstmatige intelligentie. Maar veel blijft ook onbesproken. Tegenlicht beschouwt de onderliggende dynamieken en consequenties van AI-ontwikkeling.