Vanavond op televisie: Een Machtige arend

Recensie
Altijd al willen weten waarom van iemand die scherp ziet, gezegd wordt dat hij arendsogen heeft? Deze documentaire brengt prachtig in beeld hoe goed een arend ziet. En welke eigenschappen de vogel nog meer heeft.
redactie nd
vrijdag 11 december 2020 om 02:00
Afbeelding
beeld anp / Robin Utrecht

Een mix van heel veel natuur, een aantal wetenschappelijke experimenten en fragmentjes uitleg: dat is deze schitterende documentaire. Centraal staat de arend. Drie eigenschappen worden eruit gelicht: hij kan enorme prooien vangen, ziet zijn voedsel al van ver en kan kilometers zweven. Van de verschillende typen arenden die er zijn, worden hier met name de zeearend en de steenarend gevolgd.

Hiervan zijn de beelden van de steenarend het meest interessant. Het gaat om arend Tilly, die al twintig jaar getraind wordt door vogelspecialist Lloyd Buck, en daarom wel aan camera’s en wetenschappelijke apparatuur gewend is. Voor deze documentaire speelt Buck verstoppertje: zijn arend krijgt de opdracht om hem te zoeken, terwijl hij zich op tweeënha..

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Marokkaanse Amsterdammer bestraft ‘reljeugd’ op TikTok. ‘Waarom moeten wij het altijd verpesten?’

Mourad Baddaou is een bekend gezicht voor veel moslims in Amsterdam West. Hij sprak zich in een video uit tegen de rellen die plaatsvonden nadat het Marokkaanse team de WK-wedstrijd tegen België had gewonnen.

Afbeelding

Zangeres Christine McVie vol lof herdacht

Wat trekt de aandacht op sociale media? Vandaag: het overlijden van zangeres Christine McVie.

Afbeelding

BeReal is uitgeroepen tot de beste app van 2022, ondanks kritiek over privacy

Het is betekenisvol dat er een award gaat naar een buitenbeentje in het socialemedialandschap: BeReal. Het lijkt alsof er een herijking plaatsvindt in het veld van sociale media.

Afbeelding

De jongen met de helm

De eerste dag op school is voor iedereen spannend, maar zeker als je August Pullman bent, een 10-jarige jongen met een misvormd gezicht.

Afbeelding

waarom hulp tekortschiet

De EO-documentaireserie Verloren Kinderen maakte vorige week de nodige reacties los op sociale media. In de serie volgt documentairemaker Sahar Meradji maandenlang drie zogenoemde probleemgezinnen. In Nederland groeien meer dan 80.000 kinderen op in dit soort gezinnen.

Afbeelding

Weg met de zoetsappigheid. Waarom is de antifeestdagenfilm zo populair?

Alleen al dit jaar gaan er zo’n 170 nieuwe kerstfilms in première. De meeste daarvan zijn romantische komedies, maar lang niet allemaal. Er is een heel genre aan duistere films die inspelen op ‘kersthaat’.