The Little Mermaid doet kundig wat het origineel ook al deed. Maar, voegt het ook iets toe?

Film
Een zeemeermin hunkert naar het leven buiten de zee. Ze ruilt haar staart in voor benen en geeft zelfs haar stem op. Alles om dichter bij de mysterieuze prins Eric te komen en de prachtige wereld die hij bewoont.
The Little Mermaid
genre:
  • Jeugd
  • Musical
aanbieder:
  • In de bioscoop
Jaap-Harm de Jong
woensdag 24 mei 2023 om 12:27
De hunkering en nieuwsgierigheid naar onbekende werelden sleept je met gemak mee naar het einde van de film.
De hunkering en nieuwsgierigheid naar onbekende werelden sleept je met gemak mee naar het einde van de film. beeld the walt disney company

In rap tempo is filmstudio Disney de afgelopen tijd geliefde animatiefilms aan het voorzien van een nieuw live-action-jasje. Denk aan titels als The Lion King, Aladdin en, meer recent, Pinocchio. De komende jaren zullen aan die catalogus de nodige titels worden toegevoegd en nu is het de beurt aan The Little Mermaid, de film uit 1989, gebaseerd op het sprookje van Hans Christian Andersen.

Bij de eerste berichtgeving over de casting van deze remake ontstond enige ophef, omdat Ariël gespeeld wordt door Halle Bailey, een zwarte actrice. Was deze controverse rond de casting een oprecht verlangen trouw te zijn aan het bronmateriaal of een racistische oprisping? Feit is dat veel zwarte fans juist blij waren met de aanpassing, omdat ze zich bete..